Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ζούρος: Η προετοιμασία μας μοιάζει με αυτή στο ΝΒΑ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ βρίσκεται στην Λιθουανία όπου θα δώσει φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε…

Για την προετοιμασία της Εθνικής: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε σε μια χώρα που αγαπά το μπάσκετ. Έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς μας λείπουν τρεις σημαντικοί παίκτες λόγω της συμμετοχής τους στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος. Δυστυχώς στην Ελλάδα το πρωτάθλημα άργησε να τελειώσει και οι παίκτες δεν είχαν χρόνο να ξεκουραστούν. Έχουμε κάνει μόλις πέντε προπονήσεις και είναι δύσκολο να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο Κάουνας. Ωστόσο είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στη Λιθουανία, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε και να τσεκάρουμε τους παίκτες”.

Για τα φιλικά στο Κάουνας με Ρωσία και Λιθουανία:
 “Η προετοιμασία μας μοιάζει με αυτή στο ΝΒΑ, αφού θα πρέπει να περάσουμε την αγωνιστική μας φιλοσοφία πολύ γρήγορα. Τα φιλικά θα είναι σαν προπονήσεις για μας, καθώς θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτά να μάθουμε κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι στο Καράκας”.

Για το επίπεδο του Προολυμπιακού Τουρνουά: 
“Το Προολυμπιακό Τουρνουά είναι μία δύσκολη διοργάνωση. Συμμετέχουν δυνατές ομάδες και δεν είμαι σίγουρος αν όλα είναι καλά στο Καράκας. Ελπίζω η ομάδα μου να καταφέρει και να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι το ίδιο και για τους Λιθουανούς, γιατί εργάστηκα στη χώρα και όλοι μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμη και τώρα έχω καλούς φίλους εδώ κι εξακολουθώ να αγαπώ τη Λιθουανία”.

Για τις απουσίες της Εθνικής:
 “Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έκανε επέμβαση, όπως ο Κώστας Κουφός και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα. Αν ένας παίκτης είναι υγιής, είναι φυσιολογικό να κληθεί. Πάντα θέλουμε να έχουμε τους πιο δυνατούς παίκτες”.

Για τη θητεία του στην Αναντολού Εφές:
 “Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μας. Είχα ένα ρόστερ με πολλούς ξένους και ήταν δύσκολο σε τρεις μήνες να αλλάξεις δραματικά τα πράγματα. Η ομάδα έφτασε στους τελικούς και πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στο τέλος”.

Για το μέλλον του στην Αναντολού Εφές:
 “Το συμβόλαιό μου μόλις τελείωσε και είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Ο πρόεδρος της ομάδας έφυγε και ίσως να αποφασίσουν την άλλη εβδομάδα. Θα ήταν ωραίο να μείνω, αλλά κι αν δεν συμβεί αυτό, υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες στην Ευρωλίγκα”.

Για τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού:
 “Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε