Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζούρος: Θέλω να μείνω στην Εθνική ομάδα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, που έχει δεχτεί έντονη κριτική για την ήττα από την Νιγηρία, ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Εθνική ομάδα ενώ αναφέρθηκε και στα αίτια της αποτυχίας.

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε στον NovaΣπορ FM…

Για το τι πήγε στραβά στην ήττα από τη Νιγηρία: «Θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα αρχικά. Αυτή η Εθνική ομάδα είχε τη μικρότερη προετοιμασία, με μόλις 10 προπονήσεις και χωρίς όλους τους παίκτες. Απουσίαζαν οι τρεις που ήταν στην Ιταλία (Φώτσης, Μπουρούσης και Ζήσης). Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι δύσκολο να βάζεις σε τάξη κάποια πράγματα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι παίκτες δεν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι άδικό να κατακρίνουμε σκληρά μία ομάδα που έδωσε ό,τι μπορούσε. Αυτή η ομάδα κέρδισε όλο τον κόσμο, για το μπάσκετ που έπαιξε. Στην ήττα από τη Νιγηρία αστοχήσαμε σε 11 βολές και εάν είχαμε δύο παραπάνω εύστοχες, τότε όλοι σήμερα θα θριαμβολογούσαμε και δεν θα μιλούσαμε για πράγματα που καταστρέφουν την εικόνα μίας ομάδας που έδωσε το 100%». 

Για το αν θα μπορούσε να είχε άλλη σύνθεση η Εθνική: «Το να γίνει η επιλογή των 12 παικτών, είναι ύστερα από κάποια διαδικασία. Θα πρέπει να είσαι δίκαιος και να κάνεις σωστές επιλογές. Είναι εύκολο εκ των υστέρων να μιλάμε για λάθη. Ο Σχορτσανίτης, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Κουφός είχαν κάνει εγχείριση. Να ξέρει ο κόσμος πως δεν μπορούσαμε να τους πάρουμε. Έπρεπε να συνεχίσουν την αποθεραπεία τους, καθώς δεν ήταν έτοιμοι. Ο Βουγιούκας είχε λίγες μέρες με την ομάδα. Έπαιξε μόλις σε ένα φιλικό, μένοντας έξω από αυτό με τη Ρωσία, όπου δήλωσε ότι ήταν τραυματίας. Ο γιατρός από την άλλη δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα. Στη συνέχεια, ήταν η απόφαση ότι χρειαζόμασταν και κάποιον παίκτη που να είναι πιο αθλητικός. Να βοηθάει στην άμυνα και στα πικ εν ρολ. Καλό θα ήταν για εκείνον να μείνει στην Αθήνα και να δουλέψει και όχι να χάσει την προετοιμασία του. Στο άλλο κομμάτι, για ότι η ομάδα ότι δεν προσπάθησε (με τη Νιγηρία). Να τους υπενθυμίσω ότι η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ζώνη και έπαιξε με τρεις ψηλούς για να ελέγξει τα ριμπάουντ. Είναι άδικο να λέμε ότι δεν προσπάθησε. Έκανε όλες τις δυνατές λύσεις για να ανταπεξέλθει. Το τελευταίο τρίποντο που δεχθήκαμε από το νούμερο “8” ήταν το πρώτο του στο ματς. Υπήρξε η κακιά στιγμή. Εξακολουθώ να πιστεύω υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Ζήση, εκεί που η Νιγηρία πήρε τις βολές και καθαρό φάουλ στο σουτ του Σπανούλη στην τελευταία φάση. Η Νιγηρία χρησιμοποίησε το σπρώξιμο πολύ (push). Αλλά αυτό επιτρέπεται σε στατική άμυνα και όχι σε κίνηση. Αυτό δεν σφυρίχτηκε ποτέ και είχαν αβαντάζ οι αντίπαλοι. Από αυτή την απόφαση της διαιτησίας χάσαμε τη δημιουργία». 

Για τους Σλούκα και Καββαδά αλλά και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα: «Τα δύο παιδιά βοήθησαν πολύ. Στο τέλος αποφασίσαμε ότι δεν θα μπορούσαν να είναι, τουλάχιστον, στο τουρνουά αυτό. Οι ίδιοι ζήτησαν να επιστρέψουν για να φορτώσουν τις μπαταρίες τους. Τώρα, για το μέλλον μου. Για κάθε προπονητή είναι τιμή να είναι στην Εθνική ομάδα, όπου έχω πολύ καλές στιγμές. Σίγουρα η κακιά στιγμή ήταν ο αποκλεισμός, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Θα ήθελα να πω ότι θέλω να συνεχίσω στην Εθνική ομάδα. Έχω ακόμα να δώσω πολλά και φυσικά τις επόμενες μέρες θα υπάρξει κουβέντα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον. Είχε και αρκετές ατυχίες τα τελευταία δύο χρόνια με τους τραυματισμούς. Η Εθνική θα είναι πάντα δυνατή. Όσοι ήταν εδώ έζησαν το θαυμασμό για την εθνική ομάδα. Μία ομάδα 10 ημερών». 

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην τακτική αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω: «Όχι, δεν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι. Το είδα το ματς με τους συνεργάτες μου μετά. Έχουμε παίκτες έμπειρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τις παραστάσεις τους. Ήταν απλά μία κακή μέρα. Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει πως ένας τόσο μεγάλος παίκτης όπως ο Σπανούλης θα έχανε έξι βολές. Δεν μπορείς να τον κατακρίνεις. Όλοι κάναμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούσαμε. Ευχαριστώ τους παίκτες και την ομοσπονδία. Υπάρχει φυσικά η απογοήτευση, αλλά το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον».

“Εγκλήματα” και τιμωρία – Τα αίτια του αποκλεισμού της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η…σφαλιάρα της χρονιάς – Εκτός Ολυμπιακών Αγωνών η Εθνική μπάσκετ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε