Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

21 νέα μοντέλα από τον όμιλο Renault μέχρι το 2022

21 νέα μοντέλα από τον όμιλο Renault μέχρι το 2022

Ο επικεφαλής του ομίλου Renault, Carlos Ghosn, αποκάλυψε ότι στα προσεχή 5 χρόνια θα παρουσιαστούν 21 νέα μοντέλα, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής Drive the Future.

Προφανώς δεν αναφερόταν μόνο στη γκάμα της Renault αλλά και σε εκείνη των Nissan και Mitsubishi. Από τα νέα μοντέλα, τα 8 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό, πιθανότατα με τη μορφή υβριδικού συστήματος.

Επίσης, τα 15 από τα 21 αυτά μοντέλα θα έχουν και σύστημα αυτόνομης οδήγησης, επιπέδου 2 έως 4 ενώ τα σουπερμίνι μοντέλα του ομίλου θα έχουν φτάσει στο επίπεδο 2 μέχρι το 2019.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα συγκεκριμένα μοντέλα θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα που θα εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρική τεχνολογία και θα χρησιμοποιείται και από τις τρεις εταιρείες. Όπως και με αρκετούς ακόμα κατασκευαστές, φαίνεται ότι Renault θα χτίσει μια στενή σχέση μεταξύ της ηλεκτρικής και της αυτόνομης τεχνολογίας.

Στην πορεία της στρατηγικής Drive the Future, ο όμιλος Renault υπολογίζει να επενδύσει σχεδόν €18 δισ. για Έρευνα κι Εξέλιξη, με απώτερο σκοπό να αποκτήσει ακόμα καλύτερη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων του κόσμου.

Για να το πετύχει αυτό βέβαια, σκοπεύει να διπλασιάσει την διείσδυσή της στις αγορές και παράλληλα να εκμεταλλευτεί αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία, το Ιράν. Θα πρέπει ακόμα να αυξήσει τη δραστηριότητά της στην Κίνα μαζί με την Brilliance με την οποία είναι στρατηγικοί συνεργάτες, ενώ είναι απαραίτητο να βοηθηθεί περισσότερο και στη Ρωσία μέσω της LADA.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο για τις πωλήσεις και το marketing της, συγκεκριμένα η Renault ως μάρκα σκοπεύει να αυξήσει τις τιμές των μοντέλων της μέσα στα επόμενα πέντε έτη. Με τον τρόπο αυτό, θα περιμένει να μεγαλώσει την απόσταση που τη χωρίζει από πιο «μαζικούς» κατασκευαστές όπως η Ford και η Hyundai.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις