Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΝΙΚΗΤΗ! – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

2008 Αυστρία, 2010 Νότιος Αφρική, 2012 Ουκρανία. Η Ισπανία έγινε η μοναδική ομάδα που κατακτά τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις (Euro, Μουντιάλ, Euro), διαλύοντας στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με 4-0 την Ιταλία. Σίλβα, Άλμπα, Τόρες και Μάτα τα γκολ των νικητών που έφτασαν τα 20 ματς χωρίς ήττα!

Το LIVE του αγώνα – Δείτε ΦΩΤΟ

Μάλλον ο Γκάρι Λίνεκερ πρέπει να το ξανασκεφτεί. Πλέον, στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Ισπανοί. Αυτή η τρομερή φουρνιά ποδοσφαιριστών. Ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Σίλβα, ο Φάμπρεγκας, ο Πικέ, ο Ράμος και οι υπόλοιποι που δεν έχουν αφήσει κούπα και κούπα να μην έχουν σηκώσει τα τελευταία χρόνια.

Μετά το ευρωπαϊκό της Αυστρίας και της Ελβετίας το 2008, μετά το παγκόσμιο της Νοτίου Αφρικής το 2010 ήταν η σειρά των Ουκρανών και των Πολωνών να απολαύσουν την εκπληκτική ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και να την δουν να πανηγυρίζει την κατάκτηση της κορυφής.

Η Ιταλία πάλεψε αλλά ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να τα βάλει μαζί τους σε ένα βράδυ που όλα πήγαν στραβά για την ομάδα του Πραντέλι. Οι “φούριας ρόχας” μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, προειδοποίησαν με τον Τσάβι στο 10΄ και στο 14 πήραν κεφάλι στο σκορ με το εκπληκτικό γκολ του Σίλβα. Σα να μην έφτανε αυτό ο Κιελίνι αποχώρησε τραυματίας στο 21΄.

Στη συνέχεια η ομάδα του Πραντέλι ισορρόπησε και δημιούργησε μερικές επικίνδυνες καταστάσεις με τον Κασάνο, ωστόσο κόντρα στην ροή του ματς ήρθε το τελειωτικό χτύπημα από τον Ζόρντι Άλμπα στο 41ο λεπτό.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιταλία πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας με 2-0 και ενώ είχε την κατοχή της μπάλας με 52% και τις ίδιες τελικές προσπάθειες με την Ισπανία (8).

Το πολύ δύσκολο έργο της “Σκουάντρα Ατζούρα” έγινε ακατόρθωτο όταν ο Μότα πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς στο 61΄τραυματίστηκε και άφησε την ομάδα του με δέκα, καθώς ο Πραντέλι είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές.

Το ενδιαφέρον από εκείνο το σημείο στράφηκε στο που θα σταματήσουν οι Ισπανοί. Τελικά ο Φερνάντο Τόρες έγραψε το 3-0 στο 84΄, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Τσέλσι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάτα για το τελικό 4-0, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο σκορ (σε διαφορά τερμάτων) που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Ισπανία έγραψε ιστορία καθώς έγινε η μοναδική ομάδα που κατακτά τρεις σερί μεγάλες διοργανώσεις. Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως και στις τρεις δεν δέχθηκε γκολ στα νοκ-άουτ ματς!

ΙΣΠΑΝΙΑ:
Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (59′ Πέδρο), Ινιέστα (87′ Μάτα), Φάμπρεγκας (75′ Τόρες).

ΙΤΑΛΙΑ:
Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι (21′ Μπαλτζαρέτι), Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (57′ Τιάγκο Μότα), Κασάνο (46′ Ντι Νατάλε), Μπαλοτέλι.

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό – Αγκαλίτσες, φιλάκια και διαδηλώσεις (ΦΩΤΟ)


Ο Ιάπωνας Μπαλοτέλι (VIDEO)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε