Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Πλατινί “μοιράζει” σε όλη την Ευρώπη το Euro 2020!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ ενόψει του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, προανήγγειλε τη διεξαγωγή του Euro 2020, όχι σε μια ή δύο χώρες αλλά σε όλη την Ευρώπη. Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Δεκέμβριο.

Ο Μισέλ Πλατινί θέλει 12 ή 13 ευρωπαϊκές πόλεις να φιλοξενούν αγώνες της μεθεπόμενης διοργάνωσης. Η είδηση άρχισε να διαρρέεται από το twitter μέσω αναρτήσεων αρκετών δημοσιογράφων που δίνουν το “παρών” στην συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας το Σάββατο.

Όπως μάλιστα, αναφέρουν ο Μισέλ Πλατινί, αφού παραδέχθηκε πως υπάρχει μια τέτοια σκέψη, διευκρίνισε ότι η απόφαση πρόκειται να ληφθεί τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους ή τον Ιανουάριο του νέου.

Το σχέδιο του Πλατινί έχει ως εξής. Ο αριθμός των ομάδων που θα λαμβάνουν μέρος αυξάνονται στις 24 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016Β και βάσει της συγκεκριμένης ιδέας, η διοργάνωση του 2020 θα πραγματοποιηθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι 24 ομάδες θα χωρίζονται σε έξι ομίλους οι οποίοι θα αποτελούνται από τέσσερις ομάδες. Ο κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε μια ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις οι οποίες θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μια από την άλλη.

Φυσικά, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, όπως και το πού θα πραγματοποιηθούν οι νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης μέχρι και τον μεγάλο τελικό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε