Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεν πουλάει την Ducati η Volkswagen

Δεν πουλάει την Ducati η Volkswagen

Νωρίτερα εφέτος, ο όμιλος Volkswagen ανέφερε ότι θα προχωρούσε στην πώληση του Ιταλού κατασκευαστή μοτοσικλετών Ducati για να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος του σκανδάλου εξαπάτησης από τα ντίζελ, το γνωστό dieselgate.

Προφανώς, η Harley-Davidson ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που θα ήθελε να αγοράσει την εταιρεία. Αλλά ύστερα από όλα αυτά, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η VW δεν πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση της Ducati.

Ο Claudio Domenicali, διευθύνων σύμβουλος της Ducati, είπε στους εργαζομένους την προηγούμενη Παρασκευή ότι η VW σταμάτησε τις ενέργειες για την πώληση της εταιρείας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του εργατικού συνδικάτου Bruno Papignani. Μιλώντας στο Bloomberg, ο Papignani είπε ότι η FIOM CIGL, το ιταλικό συνδικάτο των μεταλλουργών που αντιπροσωπεύει στους εργαζομένους της Ducati, ήταν αντίθετο στην πώληση της εταιρείας. Το FIOM CIGL, συνεργάστηκε με το πανίσχυρο γερμανικό αντίστοιχό του, το IG Metall, για την αναστολή της πώλησης της εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι το VW Group μέσω της Audi εξαγόρασε την Ducati για €835 εκατ. το 2012. Ο κατασκευαστής μοτοσικλετών θεωρήθηκε ως δυνητικός υποψήφιος προς πώληση, καθώς είναι ένα «μη ουσιαστικό» μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου VW. Η Ducati έχει επιτυχημένη πορεία υπό την ηγεσία της VW και της Audi, αλλά υπάρχει και ελάχιστη επικάλυψη μεταξύ της και των άλλων εμπορικών σημάτων της VW.

Το Bloomberg σημειώνει ότι η μη πώληση της Ducati αποτελεί ενδεχομένως εμπόδιο για την Audi, με μήνες εργασίας που δεν οδηγούν πουθενά. Αυτή η είδηση έρχεται μόλις λίγες μέρες ύστερα από τη δημοσίευση της έκθεσης της VW για την απροσδόκητη χρέωση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που σχετίζονται με την εξαγορά ή επισκυή των αυτοκινήτων ντίζελ με τις συσκευές παραπλάνησης στις ΗΠΑ.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις