Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Formula 1: Σύννεφα στις σχέσεις Verstappen με Red Bull

Formula 1

Η καλοκαιρινή ανάπαυλα στη Formula 1 δεν σημαίνει και… παύση εργασιών. Πόσω μάλλον και παύση δηλώσεων.

Με τη Ferrari και τη Mercedes να φλερτάρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τον Max Verstappen, ο Christian Horner θεώρησε καλό να “σβήσει τη φωτιά”, δηλώνοντας πως οι προτάσεις τους δεν αποτελούν δέλεαρ για τον οδηγό της Red Bull. Ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη και δηλώνει ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

O Verstappen έκανε αυτές τις δηλώσεις από το Zandvoort όπου είχε πάει το περασμένο Σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσει τον αγώνα του DTM. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε “Προς το παρόν αυτό που πρέπει να κάνουμε και κάνουμε είναι σκληρή δουλειά. Όμως αν μετά από δύο – τρία χρόνια δεν έχουμε καταφέρει σημαντικά πράγματα, τότε όλα είναι ανοικτά”.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το συμβόλαιό του με τους “ταύρους” λήγει το 2019, όμως ο “μικρός” αλλά εξαιρετικά φιλόδοξος οδηγός δεν θέλει όπως φαίνεται να εγκλωβιστεί σε μια ομάδα που δεν θα μπορεί να του δώσει τις προϋποθέσεις για να κυνηγήσει έναν τίτλο.

Την ίδια στιγμή η Red Bull αγωνίζεται να λύσει τα όποια προβλήματα πηγάζουν από τη συνεργασία της με τη Renault, οι κινητήρες της οποίας δεν της δίνουν τη δυνατότητα να παίξει επί ίσοις όροις το παιχνίδι με τις Ferrari και Mercedes.

To χειρότερο από όλα είναι ότι οι Γάλλοι παιδεύονται να βελτιώσουν τους κινητήρες τους αλλά χωρίς το επιθυμητό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, την ώρα που η Red Bull δεν φαίνεται να έχει άλλη επιλογή σε ό,τι αφορά στην προμήθεια κινητήρων.

Μόνη “παρηγοριά” για τον Horner είναι το γεγονός ότι ο άλλος του οδηγός, ο Daniel Ricciardo, δείχνει πιο προσγειωμένος από τον ομόσταυλό του ή τουλάχιστον κρατά τα προσχήματα και δεν εκτίθεται με ανάλογες δηλώσεις.

Ο Horner πιστεύει ότι στους αγώνες που απομένουν η ομάδα μπορεί να “πιάσει” τη Ferrari. Σε ό,τι αφορά στον αγώνα στο Spa δήλωσε ότι κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. “Σε κάποιες πίστες είμαστε κοντά στον ανταγωνισμό και σε κάποιες άλλες υπολειπόμαστε. Όπου δεν υπάρχουν πολλές ευθείες είμαστε πιο κοντά σε Ferrari και Mercedes πάντως”.

Ερωτηθείς τέλος για τις προβλέψεις του σε σχέση με την έκβαση του πρωταθλήματος τόνισε πως η μάχη ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari έχει διαφορετική εικόνα σε κάθε αγώνα. Θεωρεί όμως ότι στο Spa η Mercedes θα είναι πιο δυνατή.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις