Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Geely επενδύει $750 εκατ. στην Polestar, εν αναμονή πιθανής εξαγοράς της Tesla

Η Geely επενδύει $750 εκατ. στην Polestar, εν αναμονή πιθανής εξαγοράς της Tesla

Η Volvo και η μητρική εταιρεία Geely ανακοίνωσαν επένδυση ύψους $756 εκατ. στην προσφάτως αυτονομηθείσα Polestar. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ειδικής εγκατάστασης παραγωγής για αυτοκίνητα της Polestar στο Chengdu της Κίνας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι αυτό θα «συντομεύσει ριζικά το χρόνο που χρειάζεται η Polestar για να ξεκινήσει το εμπορικό λανσάρισμα των αυτοκίνητων της». Η Polestar σχεδιάζει το δεύτερο μοντέλο της, με το αντίστοιχο όνομα «Polestar 2», να λανσαριστεί στο τέλος του 2019. Εν τω μεταξύ, το Polestar 1 των 600 PS θα μπει σε παραγωγή στην εγκατάσταση του Chengdu στις αρχές του 2019.

Η Polestar το μόνο φως που έδωσε σχετικά με το δεύτερο μοντέλο της είναι ότι αυτό θα αποτελέσει «το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που λανσαριστεί από το Volvo Car Group και το πρώτο από τα πέντε EV της Polestar ή της Volvo που θα ξεκινήσουν μεταξύ 2019 και 2021». Αν το Polestar 1 αποτελεί μια ένδειξη, τότε νέα εταιρεία φιλοδοξεί να φτιάξει EV που να είναι συναρπαστικά για τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Με αυτήν την ένεση μετρητών, η Polestar θα είναι σε θέση να αναπτύξει γρήγορα και να εισαγάγει το μελλοντικό προϊόν, καθώς βιάζεται για να φέρει περισσότερα EV στην αγορά. Η Polestar λέει ότι αυτό θα της προσφέρει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, καθώς οι ανταγωνιστικές εταιρείες θέλουν επίσης να επωφεληθούν από τη ζήτηση σε υβριδικά οχήματα και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και να εργαστούν για να ανταποκριθούν στους αυστηρότερους κανονισμούς για εκπομπές ρύπων και αποδοτικότητας.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις