Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το Grandland X θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό της Opel

Το Grandland X θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό της Opel

Στη δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου SUV της Opel, έγιναν αρκετές αποκαλύψεις για τις μελλοντικές εκδόσεις του. Είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε από κοντά την εβδομάδα που πέρασε, οπότε σας μεταφέρουμε τις πληροφορίες από πρώτο χέρι.

Χωρίς λοιπόν να ορίσουν το χρονικό ορίζοντα που την περιμένουμε στην παραγωγή, οι άνθρωποι της εταιρείας αποκάλυψαν ότι την τρέχουσα περίοδο εξελίσσεται μια plug-in υβριδική έκδοση του Grandland X. Δε θα είναι μόνο η πρώτη τέτοια στη γκάμα της εταιρείας αλλά και η πρώτη -μάλλον και η μοναδική- τετρακίνητη στη γκάμα του μοντέλου.

Ένας ηλεκτροκινητήρας θα στέλνει ισχύ και στους πίσω τροχούς του Grandland Χ όταν αυτό είναι απαραίτητο, ενώ θα υπάρχει προφανώς και ηλεκτρική υποβοήθηση του θερμικού μοτέρ για τη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Ο βενζινοκινητήρας αναμένεται να είναι ο 1.600άρης THP της Peugeot, με άγνωστη προς το παρόν απόδοση, αλλά σε κάθε περίπτωση αρκετή για να προσφέρει ζωντανή επιτάχυνση και μάλλον τον τίτλο της κορυφαίας έκδοσης.

Το πιθανότερο είναι ότι θα τη δούμε κάπου κοντά στο 2019 και μέχρι τότε η γκάμα του Grandland X θα έχει έτσι κι αλλιώς επεκταθεί τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω.

Στην κορυφή της θα έχει μια 2λιτρη ντίζελ έκδοση με 180 ίππους, ενώ θα υπάρξουν κι εκδόσεις με λιγότερους από τους 120 ίππους που είναι σήμερα η βάση.

Σημαντική είναι και η αναφορά της προσθήκης ενός νέου, αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό με ποιους κινητήρες θα συνεργάζεται.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις