Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

H Lamborghini επιμένει ατμοσφαιρικά

H Lamborghini επιμένει ατμοσφαιρικά

Η Lamborghini θα συνεχίσει με ατμοσφαιρικούς κινητήρες καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος R&D Maurizio Reggiani, το DNA της μάρκας δεν είναι συμβατό με τούρμπο και υβριδική τεχνολογία. Τουλάχιστον για την ώρα.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, ο Ιταλός επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης ήταν ξεκάθαρος: «Όνειρό μου είναι να διατηρήσω ζωντανό τον ατμοσφαιρικό κινητήρα. Όσο μπορώ, τουλάχιστον. Έχει να κάνει με την αίσθηση που πρέπει να προσφέρει ένα supercar. «Είναι στο DNA της μάρκας να δημιουργεί αυτοκίνητα των οποίων η σχεδίαση, η απόδοση και η συνολική αίσθηση της οδηγικής εμπειρίας να είναι μοναδική. Υπάρχουν βέβαια συγκεκριμένα πράγματα, μετρήσιμα. Κάποιοι δείκτες πρέπει διαρκώς να βελτιώνονται. Δηλαδή η ιπποδύναμη πρέπει να αυξάνεται, οι ρύποι και η κατανάλωση να μειώνεται. Είναι πράγματα που όλοι εξετάζουμε συγκριτικά για να δούμε που είναι καλύτερο το νέο αυτοκίνητο. Αλλά μια Lamborghini δεν είναι φτιαγμένη μόνο από τέτοια μετρήσιμα πράγματα. Και δεν αρκεί απλώς η σχεδίαση. Το αυτοκίνητο πρέπει να σε φορτίζει συναισθηματικά μόλις κάθεσαι μέσα. Μόλις το βάλεις μπροστά. Πρέπει να νιώθεις τα λάστιχα να ταλαιπωρούν την άσφαλτο. Αλλιώς θα έχουμε αποτύχει».

Ο Reggiani δεν είναι υποστηρικτής της υβριδικής τεχνολογίας, όχι μόνο γιατί θα αλλοιώσει το DNA της μάρκας αλλά και λόγω του πρόσθετου βάρους που θα επηρεάσει τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά. Παρόλα αυτά, είναι αναπόφευκτο η Lamborghini να υιοθετήσει αυτού του είδους την τεχνολογία, αργά ή γρήγορα, και για τα supercars. Ήδη η μάρκα βάζει νερό στο κρασί της παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα SUV, την Urus. Η οποία θα χρησιμοποιεί έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 στο λανσάρισμα και αργότερα θα παρουσιαστεί και έκδοση plug-in hybrid.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις