Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Και ηλεκτρική έκδοση για το Mercedes-Benz Vito

Και ηλεκτρική έκδοση για το Mercedes-Benz Vito

Το πρώτο μοντέλο αυτής της νέας σειράς είναι το ηλεκτρικό Vito, που αποκαλύφθηκε στο workshop eDrive@VANs στο Βερολίνο και θα διατεθεί τώρα στη γερμανική αγορά.

Το eVito, όπως ονομάζεται, αποτελεί το πρώτο βήμα στον εξηλεκτρισμό της γκάμας των επαγγελματικών βαν Mercedes και οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να κάνουν προπαραγγελίες σε τιμές που ξεκινούν από τα €39,990 (χωρίς ΦΠΑ). Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Το νέο Mercedes-Benz eVito έχει μια μπαταρία 41,4 kWh, που χρειάζεται κάπου 6 ώρες για να επαναφορτιστεί και δίνει αυτονομία της τάξης των 150 km. Όμως, σε χαμηλές θερμοκρασίες και με φορτίο πάνω από 1.000 kg στο βαν, η αυτονομία μειώνεται στα περίπου 100 km.

Προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις του eVito: μία με μακρύ και μία με πολύ μακρύ μεταξόνιο, που έχουν συνολικό μήκος 5.140 και 5.370 mm αντίστοιχα. Υπάρχουν επίσης δύο εκδόσεις με τελική ταχύτητα 80 και 100 km/h αντίστοιχα.

Μετά το eVito η Mercedes-Benz θα λανσάρει και το eSprinter το 2019, ενώ θα ακολουθήσει και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Citan, που μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη με το Renault Kangoo. Το γαλλικό βανάκι ήδη προσφέρεται με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και έχει αυτονομία έως 274 km σύμφωνα με την ισχύουσα τυποποίηση NEDC.

«Με την πρωτοβουλία μας eDrive@VANs, αποδεικνύουμε ότι μόνο οι ολιστικές λύσεις κινητικότητας, που ξεπερνούν το σύστημα κίνησης, αποτελούν μια πραγματική εναλλακτική για τους πελάτες των επαγγελματικών οχημάτων. Το eVito είναι το σημείο εκκίνησης και θα ακολουθήσει μια νέα γενιά του Sprinter μας, όπως και του Citan», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Mercedes-Benz Vans, Volker Mornhinweg.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις