Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Νέα έκδοση που καταναλώνει υγραέριο για το Opel Crossland X

Νέα έκδοση που καταναλώνει υγραέριο για το Opel Crossland X

Η εμπορική καριέρα του νέου CUV (Crossover Utility Vehicle) της Opel ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες με δύο εκδόσεις κινητήρα βενζίνης και μία πετρελαίου.

Αυτές τις μέρες η γερμανική εταιρεία παρουσίασε μία ακόμα έκδοση κινητήρα για το Crossoland X που καταναλώνει και υγραέριο. Η συγκεκριμένη έκδοση κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel και χρησιμοποιεί την βασική έκδοση βενζινοκινητήρα με τον 3κύλινδρο 1.2 των 81 ίππων.

Σύμφωνα με την Opel, το καπάκι του κινητήρα έχει υποστεί αλλαγές για μέγιστη αξιοπιστία, ενώ το σύστημα τροφοδοσίας διαθέτει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολυβάλβιδο σύστημα με οπτικό αισθητήρα που μετρά με ακρίβεια την ποσότητα LPG στην δεξαμενή, βελτιώνοντας έτσι την συνολική απόδοση και λειτουργία.

Η δεξαμενή του LPG έχει χωρητικότητα 36 λίτρων και είναι τοποθετημένη στη θέση της ρεζέρβας, χωρίς να επηρεάζει τον χώρο αποσκευών. Ο οδηγός ενημερώνεται με ενδείξεις στον πίνακα οργάνων, ενώ μπορεί να επιλέξει χειροκίνητα με ποιο καύσιμο θα κινηθεί.

Τέλος, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Opel σύμφωνα με τον NEDC είναι 6,9 lt/100 km καύσιμο και 111 gr/km CO2 όταν καταναλώνει LPG, και 5,4/100 km καύσιμο και 129 gr/km CO2 όταν καταναλώνει βενζίνη. Η συνδυαστική αυτονομία που ανακοινώνει η Opel ακουμπά τα 1.300 km.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις