Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

«Παγώνει» η εξέλιξη του μεγάλου SUV της Opel

Opel Omega

Υπό τις εντολές του PSA Group, το μοντέλο που προοριζόταν για ναυαρχίδα της Opel προς το παρόν μπαίνει στον πάγο. Η περίοδος των 100 ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων ο όμιλος PSA θα αλλάξει εκ βάθρων την Opel που πλέον της ανήκει, μόλις ξεκίνησε.

Ωστόσο, ήδη ένα από τα μοντέλα που είχε προγραμματισμένα η γερμανική εταιρεία θα σταματήσει να εξελίσσεται. Πρόκειται για το μεγάλο SUV που θα αποτελούσε τη ναυαρχίδα της εταιρείας και θα ονομαζόταν Omega X ή Monza. Το πλάνο της Opel έλεγε ότι το νέο μοντέλο θα βασιζόταν στο πάτωμα του νέου Insignia Grand Sport (διαβάστε δοκιμή του εδώ) και θα ήταν ένα SUV πραγματικά μεγάλων διαστάσεων, για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Ford Edge (που κατά βάση δεν έχει ανταγωνισμό).

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία του θα ήταν η ιδιαίτερα εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, η οποία θα έβρισκε συνέχεια και στην καμπίνα. Στην τελευταία, θα υλοποιούνταν όλες οι κορυφαίες τεχνολογίες της εταιρείας τόσο στο επίπεδο της άνεσης όσο και της ασφάλειας. Η κατασκευή του εν λόγω μοντέλου ήταν προγραμματισμένη για τη Γερμανία, στο ίδιο εργοστάσιο με το Insignia. Είναι κάτι πολύ λογικό, αφού θα βοηθούσε πολύ και με τις οικονομίες κλίμακας που θα εξασφάλιζε.

Ωστόσο είναι σαφές ότι ένα μοντέλο τέτοιου χαρακτήρα έχει σαφώς αμερικάνικο προσανατολισμό, γι’ αυτό και είναι πολύ λογική η απόφαση της PSA να σταματήσει την εξέλιξή του. Είναι γνωστό ότι οι δρόμοι της GM και της Opel χώρισαν σε ό,τι αφορά την εξέλιξη νέων μοντέλων με θερμικούς κινητήρες κι αυτό σημαίνει και αλλαγή στρατηγικής στη γκάμα της.

Ωστόσο τίποτα δεν αποκλείει τη συνέχιση του εν λόγω πρότζεκτ κάποια στιγμή στο μέλλον, με βάση όμως μια από τις υπάρχουσες πλατφόρμες του PSA Group.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις