Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Formula 1: Φεύγει ο Sainz και επιστρέφει ο Kvyat στην Toro Rosso

Formula 1: Φεύγει ο Sainz και επιστρέφει ο Kvyat στην Toro Rosso

H σχετική επίσημη ανακοίνωση της Toro Rosso ακολούθησε εκείνη του Jolyon Palmer ότι θα φύγει από τη Renault μετά το Ιαπωνικό GP καθώς στην ομάδα θα πάει ο Carlos Sainz ως team-mate του Nico Hulkenberg για την υπόλοιπη αγωνιστική χρονιά.

Ο Sainz είχε ήδη ανακοινωθεί ως οδηγός της Renault για το 2018, όμως η Toro Rosso δήλωσε ότι θα φύγει από την ομάδα «νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί» επειδή «οι συνθήκες έχουν αλλάξει».

Η Toro Rosso αποφάσισε να κρατήσει τον Pierre Gasly, που αντικατέστησε τον Daniil Kvyat για το Μαλαισιανό και το Ιαπωνικό GP, και ο Γάλλος θα αγωνιστεί στο Austin των ΗΠΑ – πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο στην ιαπωνική Super Formula, στη Suzuka.

H Toro Rosso είπε επίσης ότι ο Kvyat ανακλήθηκε στην ενέργεια για να αγωνιστεί στο GP των ΗΠΑ, αλλά δεν αποκάλυψε τα σχέδιά της για το ποιοι θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της από εκεί και πέρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Carlos για όλες του τις προσπάθειες επί σχεδόν τρεις αγωνιστικές χρονιές στη Formula 1», δήλωσε ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost. «Πάντα έκανε το καλύτερο που μπορούσε, επιδεικνύοντας μια εξαιρετική στάση και αφοσίωση στη δουλειά του, που βοήθησαν αυτόν κι εμάς να πάρουμε κάποια λαμπρά αποτελέσματα κατά την περίοδο αυτή.

«Επομένως, εκ μέρους όλων στην Toro Rosso, του εύχομαι τα καλύτερα με τη νέα του ομάδα. Ανυπομονούμε να τον νικήσουμε στην πίστα».

Ο Sainz είπε ότι αγωνιζόμενος στα τελευταία τέσσερα GP με τη Renault θα προετοιμαστεί καλύτερα για την πρώτη του πλήρη χρονιά με την ομάδα, το 2018.

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Toro Rosso και τη Red Bull που μου επέτρεψαν να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να τελειώσω τη σεζόν με τη Renault Sport Racing», είπε ο Ισπανός. «Πιο συγκεκριμένα, θέλω αληθινά να ευχαριστήσω όλους τους μηχανολόγους και μηχανικούς μου για την υποστήριξή τους και τη φοβερή δουλειά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

«Η Toro Rosso αποτελείται από μια φανταστική ομάδα ανθρώπων και τους εύχομαι μόνο το καλύτερο για το μέλλον. Από την πλευρά μου, θα κάνω οπωσδήποτε το καλύτερο που μπορώ στον αυριανό αγώνα. Αυτό θα είναι ο καλύτερος δυνατός αποχαιρετισμός. Επιπλέον, το ότι θα αγωνιστώ με τη Renault σε αυτούς τους τελευταίους τέσσερις αγώνες μου δίνει μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω την ομάδα και το μονοθέσιο νωρίτερα απ’ ό,τι περίμενα.

«Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω μαζί τους».

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις