Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

O Sebastien Loeb δοκιμάζει το νέο Citroen C3 WRC στο χώμα

O Sebastien Loeb δοκιμάζει το νέο Citroen C3 WRC στο χώμα

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των αγώνων Ράλι, Sebastien Loeb, δοκίμασε και στο χώμα το νέο Citroen C3 WRC. Aυτή τη φορά σε διαδρομές στην Καταλονία.

Ο Loeb είχε οδηγήσει το αυτοκίνητο στην άσφαλτο της Γαλλίας έξι περίπου εβδομάδες, λίγο πριν το ράλι της Γερμανίας, όπου η ομάδα πανηγύρισε μια δεύτερη θέση με τον Andreas Mikkelsen, ο οποίος πλέον ανήκει στο δυναμικό της Hyundai.

Τότε, αμέσως μετά τη δοκιμή, ο ίδιος ο Yves Matton είχε παραδεχτεί πως οι πληροφορίες που έδωσε ο Loeb ήταν πολύτιμες γιατί είχε την ευκαιρία να οδηγήσει και σε βροχή και σε στεγνό, συνθήκες που η ομάδα βρήκε μπροστά της στο ράλι της Γερμανίας.

Ο ίδιος ο Loeb είχε δηλώσει πως το αυτοκίνητο έχει πολύ καλή αίσθηση. Είχε τονίσει μάλιστα πως δεν μοιάζει με τα WRC της εποχής του και ότι ειδικά στις ανοικτές καμπές, τα σύγχρονα αυτοκίνητα του WRC είναι πολύ πιο γρήγορα από τα παλιά.

Τώρα, ενόψει του αγώνα της Ισπανίας (στις 5-8 Οκτωβρίου) ο Γάλλος οδήγησε το αυτοκίνητο και σε χωμάτινες διαδρομές, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία δήλωση αυτή τη φορά ή τουλάχιστον να μην έχει διαρρεύσει κάποια δήλωσή του προς το παρόν. Στον συγκεκριμένο αγώνα η ομάδα της Citroen θα αγωνιστεί με τους Kris Meeke, Stéphane Lefebvre και Khalid Al Qassimi και αν μη τι άλλο ελπίζει σε μια επιτυχία ανάλογη αυτής στη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά στην επιστροφή του Loeb στην ενεργό δράση του WRC οι φήμες εξακολουθούν να οργιάζουν, δίχως όμως να υπάρχει ένα υπόβαθρο γι’ αυτές, πέρα από τη δήλωση του Matton που έχει πει ότι για το 2017 δεν βλέπει να υλοποιείται η επιστροφή του Loeb στο WRC, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί το 2018.

Είναι άγνωστο βέβαια τι θέλει ο ίδιος ο Loeb, o oποίος στα 43 του χρόνια, δείχνει το ίδιο μάχιμος όσο και παλιά…

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις