Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η σχεδιαστική ταυτότητα των ηλεκτρικών ΜΙΝΙ

Η σχεδιαστική ταυτότητα των ηλεκτρικών ΜΙΝΙ

Την σχεδιαστική ταυτότητα των επερχόμενων ηλεκτρικών μοντέλων της ΜΙΝΙ θα αποκαλύψει η εταιρεία με την παρουσίαση ενός concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το concept θα μας δώσει μια ιδέα για την εμφάνιση αλλά και για τις τεχνικές προδιαγραφές των μοντέλων, η παραγωγή των οποίων θα αρχίσει το 2019. Τον περασμένο μήνα η BMW ανακοίνωσε ότι το πρώτο ηλεκτρικό MINI θα βασίζεται στο τρίθυρο αμάξωμα και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Cowley, στο Oxfordshire της Μ. Βρετανίας. Θα συναρμολογείται δίπλα στη γραμμή παραγωγής των συμβατικών εκδόσεων, θα βασίζεται στο υπάρχον πλαίσιο, αλλά ολόκληρο το σύστημα κίνησης (μοτέρ και μετάδοση) θα έρχεται από τα εργοστάσια της Βαυαρίας (Landshut και Dingolfing) όπου κατασκευάζονται ο κινητήρας και η μετάδοση του BMW i3. Η αυτονομία εκτιμάται ότι θα είναι 400 km.

Η ανακοίνωση της BMW ήρθε να καθησυχάσει την ανησυχία που είχε προκύψει από τις φήμες ότι η γερμανική εταιρεία σκόπευε να πάρει την παραγωγή στο έδαφός της, υπό τον φόβο των οικονομικών συνεπειών ενός σκληρού Brexit.

Ο εξηλεκτρισμός είναι από τους κεντρικούς πυλώνες της εταιρικής στρατηγικής του BMW Group NUMBER ONE > NEXT. Έτσι, η εταιρία ανακοίνωσε ότι μελλοντικά, όλες οι μάρκες θα προσφέρουν ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλες τις σειρές των μοντέλων, με την προσθήκη ενός πλήρως ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης στη γκάμα κινητήρων καύσης.

Σήμερα, το BMW Group προσφέρει την πιο ποικίλη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, με εννέα μοντέλα ήδη στην αγορά: από το BMW i3 μέχρι το νεότερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, το MINI Cooper S E Countryman ALL4, μία plug-in υβριδική έκδοση του MINI Countryman, που παράγεται από τη VDL Nedcar στην Ολλανδία.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις