Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σύστημα ασύρματης φόρτισης EV από την Continental

Σύστημα ασύρματης φόρτισης EV από την Continental

Η Continental είναι γνωστή ως κατασκευαστής ελαστικών στο ευρύ κοινό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Είναι ένας τεχνολογικός κολοσσός, ένας από τους δύο μεγαλύτερους προμηθευτές software και hardware τεχνολογίας οδηγικών βοηθημάτων και συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων. Ενώ συμμετέχει και σε διάφορες κοινοπραξίες με αυτοκινητοβιομηχανίες που στόχο έχουν την ταχύτερη εδραίωση της ηλεκτροκίνησης ως βασικής μορφής μετακίνησης.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Continental θα παρουσιάσει ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης που θα λύσει το βασικό πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης: Το άγχος της αυτονομίας. Το σύστημα της Continental αποτελείται από έναν δίσκο προσαρμοσμένο στο κάτω μέρος του ηλεκτρικού οχήματος και έναν δεύτερο που θα βρίσκεται τοποθετημένος στην θέση φόρτισης στο έδαφος. Μέσα από ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, θα αρκεί απλώς να παρκάρεις το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη θέση ώστε να αρχίσει η φόρτιση χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο από την πλευρά του οδηγού. Αυτό λύνει διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την θέση των φορτιστών, το μήκος των καλωδίων, κ.λπ.

Το σύστημα της Continental θα πληροφορεί τον οδηγό για την ύπαρξη του πλησιέστερου δίσκου φόρτισης και την απόσταση από αυτόν. Στην αρχική του μορφή η το σύστημα θα φορτίζει στα 11 kilowatts και θα μπορεί να προσθέσει 30 km εμβέλεια στην αυτονομία ενός EV. Η εταιρεία περιμένει το σύστημά της να τοποθετηθεί σε οργανωμένους χώρους στάθμευσης στα αστικά κέντρα, σε malls, super markets, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, κ.λπ.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις