Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τα εργοστάσια της Opel δεν είναι και τόσο παραγωγικά όσο αυτά του group PSA

Τα εργοστάσια της Opel δεν είναι και τόσο παραγωγικά όσο αυτά του group PSA

Mια καταρχήν «αθώα» δήλωση του CEO της PSA, Carlos Tavares, ότι τα εργοστάσια των Citroen, DS και Peugeot είναι πιο παραγωγικά σε σχέση με αυτά της Opel μπορεί να είναι ο κεραυνός πριν την καταιγίδα.

Αυτό επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές ερμηνεύοντας τη δήλωση του Tavares από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ο Tavares επισκέφθηκε όπως είπε, τα εργοστάσια της Opel στη Γερμανία και στην Ισπανία και είπε ότι τα κενά στην παραγωγή είναι πολύ μεγάλα σε σύγκριση με τα δεδομένα των εργοστασίων της PSA.

H δήλωση αυτή αποτελεί «καμπανάκι» για το εργασιακό μέλλον των 38.000 εργαζομένων στα εργοστάσια της Opel, αν συνυπολογίσουμε ότι ο Tavares έχει δώσει στο παρελθόν δείγματα πολύ σκληρού μάνατζερ…

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο άμεσο μέλλον περιμένει να δει εργοστάσια της Opel που θα πηγαίνουν καλύτερα από αυτά της PSA, έτσι ώστε και οι άνθρωποι της PSA να μάθουν μέσα από αυτό.

Είναι σαφές, ότι ο Carlos Tavares βάζει τα brands που διευθύνει σε μια λογική απευθείας ανταγωνισμού στην παραγωγικότητα, αλλά ταυτόχρονα θέτει και τις βάσεις για να δικαιολογήσει τυχόν δραστικές μειώσεις στο άμεσο μέλλον, θέλοντας να πει ότι «είχα προειδοποιήσει».

Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, το brand Opel/Vauxhall έξι μονάδες παραγωγής οχημάτων εκ των οποίων δύο στη Βρετανία, δύο στη Γερμανία, μια στην Ισπανία και μια στην Πολωνία, ενώ έχει και τρεις μονάδες παραγωγής κινητήρων σε Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία.

Τέλος να θυμίσουμε ότι ο Πορτογάλος, όταν ανέλαβε τα ηνία του group PSA εκπόνησε ένα σχέδιο εξυγίανσης που περιελάμβανε πάρα πολλές περικοπές για το οποίο και κατακρίθηκε. Κατάφερε όμως να το υλοποιήσει, να εξυγιάνει τον όμιλο σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα να τον κάνει και κερδοφόρο.

Αν τα σχέδιά του για την Opel περιλαμβάνουν κάτι αντίστοιχο ουδείς το γνωρίζει. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αρκεστεί σε διαπιστώσεις…

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις