Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι ηλεκτρικές κιθάρες βλάπτουν σοβαρά τα... τροπικά δάση

Οι ηλεκτρικές κιθάρες βλάπτουν σοβαρά τα... τροπικά δάση
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 17.10.2011 | 08:22
Πρώτη δημοσίευση: 17.10.2011 | 08:22

Στο στόχαστρο του FBI έχει μπει γνωστή εταιρεία με ηλεκτρικές κιθάρες, μετά από καταγγελίες περιβαλλοντικών οργανώσεων ότι εισάγει και χρησιμοποιεί παράνομη ξυλεία από τροπικά δάση για την κατασκευή των μουσικών οργάνων.

Σύμφωνα με το BBC μάλιστα, στις 28 Αυγούστου ομοσπονδιακοί πράκτορες μπήκαν στις εγκαταστάσεις της Gibson στο Νάσβιλ και το Μέμφις και κατέσχεσαν φορτία ξύλου τριανταφυλλιάς, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει τον αμερικανικό νόμο που προβλέπει ότι οι εισαγωγές υλικών στις ΗΠΑ πρέπει να συμβαδίζουν με τη νομοθεσία των χωρών προέλευσης.

Όπως διαβάζουμε στο EcoNews, ο πρόεδρος της Gibson, Henry Juszkiewicz, αρνείται ότι οι εταιρεία έχει προχωρήσει σε παράνομες πράξεις και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κατέσχεσε από την εταιρεία ξυλεία αξίας 500.000 δολαρίων που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κιθαρών.

Οι Αρχές κατηγορούν τον ίδιο και την γνωστή μάρκα κιθάρων ότι εισάγει από τη Μαδαγασκάρη ξύλο τριανταφυλλιάς που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ότι τα υλικά που χρησιμοποιεί η Gibson προέρχονται από ξυλεία αειφορικής διαχείρισης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο