Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η φύση τιμώρησε τους καταπατητές στη Ζάκυνθο

Η φύση τιμώρησε τους καταπατητές στη Ζάκυνθο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 24.10.2011 | 10:43
Πρώτη δημοσίευση: 24.10.2011 | 10:44

Καταπατήσεις γης και ανεξέλεγκτο μπάζωμα των ρεμάτων, αποκάλυψαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ημερών...

''Τιμωρήθηκαν όλοι οι καταπατητές, η φύση τους τιμώρησε'', τόνισε ο δήμαρχος Ζακυνθίων Στέλιος Μποζίκης. Ο μεγάλος όγκος του νερού της βροχής ο οποίος άγγιξε μέσα σε ένα διήμερο τα 120 εκατομμύρια κυβικά, παρέσυρε ότι βρήκε στο πέρασμα του επαναφέροντας το ανάγλυφο του εδάφους στην φυσική του κατάσταση.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι με ανθρώπινες παρεμβάσεις είχαν μπαζωθεί ρέματα για να φυτευτούν ελιές ενώ υπήρξαν καταπατήσεις και αλλαγή χρήσης δασικών εκτάσεων.

Χαρακτηριστικά, στον Σέληνα των Βολιμών, όπως λέει ο κ.Μποζίκης, έγινε κάτι απίστευτο. Το νερό παρέσυρε έως την θάλασσα ελιές και παραπήγματα και αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο ρέμα μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων. Η μορφολογία του εδάφους άλλαξε και επανήλθε η εικόνα που είχε η περιοχή πριν από 100 χρόνια.

Ωστόσο η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στους ελαιώνες ,αλλά και στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων ,μεγάλο μέρος του οποίου κατέρρευσε. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να βρεθεί ο τρόπος βοήθειας των αγροτών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο