Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Φυτεύουν'' ποδήλατα στο γκρίζο της Θεσσαλονίκης!

''Φυτεύουν'' ποδήλατα στο γκρίζο της Θεσσαλονίκης!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2011 | 12:07
Πρώτη δημοσίευση: 25.10.2011 | 11:58

Μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη βάφει με έντονα χρώματα παλιά ποδήλατα και τα τοποθετεί σε κεντρικά σημεία της πόλης...

 «Φυτεύουν» ποδήλατα στο γκρίζο αστικό τοπίο, ευελπιστώντας στην αλλαγή νοοτροπίας για τη μετακίνηση, αλλά και στην ανάδειξη μιας πρωτοποριακής τέχνης του δρόμου.

Μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη βάφει με έντονα χρώματα παλιά ποδήλατα και τα τοποθετεί σε κεντρικά σημεία της πόλης- ακόμη και σε δέντρα- προσελκύοντας… χαμόγελα κι ενθάρρυνση από τους περαστικούς για τη συνέχιση της δράσης της.

Με αφορμή το αντίστοιχο εγχείρημα «The Good Bike Project», στο Τορόντο του Καναδά, που ξεκίνησε όταν μερικοί νέοι άνθρωποι έδωσαν και πάλι «ζωή» σ’ ένα παρατημένο ποδήλατο, τα μέλη του Hellenic Architecture Agora, του φόρουμ skyscrapercity.com, αποφάσισαν να εγκαινιάσουν έναν αντίστοιχο θεσμό και στη Θεσσαλονίκη.

 «Ξεκινήσαμε πριν από περίπου έναν μήνα, με σκοπό την συγκέντρωση ενός μικρού, για αρχή, αριθμού ποδηλάτων, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν χρειάζονταν. Βρέθηκαν τέσσερα ποδήλατα, τα οποία βάφτηκαν ολοκληρωτικά, διακοσμήθηκαν με μικρά παρτέρια με λουλούδια και τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, σαν δείγματα street art» αναφέρει ο Δημήτρης Θεοδωράκος, φοιτητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της ομάδας Hellenic Architecture Agora.

Πλέον, μπροστά στη ΧΑΝΘ και στην Καμάρα υπάρχει από ένα πορτοκαλί ποδήλατο, σ’ ένα παρκάκι, στη συμβολή των οδών Ιασωνίδου και Ευριπίδου, ένα πράσινο, ενώ ένα μπλε ποδήλατο έχει «σκαρφαλώσει» σ’ ένα δέντρο, στη Συγγρού με Φιλίππου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο