Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου;

Αναστασία Δουλγέρη |
Θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2010 | 11:28
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2010 | 11:28

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σίγουρα η κύρια διατροφική πηγή ασβεστίου.


Τι μπορούν, όμως, να καταναλώνουν τα άτομα που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα είτε γιατι εχουν δυσανεξία είτε γιατι δεν τους αρεσουν, ώστε να προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες ασβεστίου;

Εκτός από το σουσάμι, το παστέλι και το ταχίνι, πολύ καλές πηγές ασβεστίου είναι το σπανάκι, το μπρόκολο, ο κόλιανδρος και οι μικρές σαρδέλλες που τρώγοντε με το κόκκαλο .

Αξίζει να σημειωθεί οτι καταναλώνοντας καθημερινά 100 γραμμάρια άψητο σουσάμι έχετε καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σας σε ασβέστιο.

 

Η περιεκτικότητα των κυριοτέρων τροφίμων σε ασβέστιο
σε

ΤΡΟΦΙΜΟ

ΜΕΡΙΔΑ

ΑΣΒΕΣΤΙΟ

Γιαούρτι 2%

 

452 mg

Παρμεζάνα

30γρ.

414 mg

Σαρδέλες με το κόκκαλο

100

325 mg

Αμύγδαλα

120 γρ.

359 mg

Απαχο γάλα

1 ποτήρι

300 mg

Γάλα πλήρες

1 ποτήρι

290 mg

Γιαούρτι πλήρες

1 κεσεδάκι

275 mg

Μοτσαρέλα

30γρ.

207 mg

Edam

30γρ.

207 mg

Τυρί cheddar

30γρ.

204 mg

Σπανάκι μαγειρεμένο

1 κούπα

244 mg

Gouda

30γρ.

198 mg

Φέτα 

30γρ.

140 mg

Cottage cheese

1 φλιτζάνι

140 mg

 

Ημερήσιες ανάγκες σε ασβέστιο

 

 

1-5 ετών

800 mg

6-10 ετών

800-1200 mg

11-24 ετών

1200-1500 mg

25-65 άνδρες

 

1000 mg

25-50 γυναίκες

Έγκυες και θηλάζουσες

1200 mg

Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που παίρνουν οιστρογόνα

1000mg

Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που δεν παίρνουν οιστρογόνα

1500 mg

Άτομα άνω των 65 ετών

1500 mg



Να θυμάστε ότι πρέπει να κατανάλωνετε επαρκεις ποσότητες από τα παραπάνω τρόφιμα γιατί το ασβέστιο που περιέχεται σε ενα τρόφιμο δεν απορροφάται απο τον οργανισμο 100%

 

Αναστασία Δουλγέρη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο