Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο ''κόκκινο'' η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη!

Στο ''κόκκινο'' η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 21.11.2011 | 14:50
Πρώτη δημοσίευση: 21.11.2011 | 14:39

«Καταγράφονται επικίνδυνα επίπεδα ρύπων από τους σταθμούς μέτρησης», δήλωσε το πρωί, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης...

«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει τις τελευταίες ημέρες οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων αλλά και στις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή.

Οι αυξημένοι ρύποι παρατηρούνται από τις 16 Νοεμβρίου έως και σήμερα, ιδιαίτερα στις περιοχές Εγνατία, Λαγκαδά και Μαρτίου. Το πρόβλημα εντοπίστηκε τις καθημερινές, αφού το Σαββατοκύριακο υπήρξε μειωμένη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων. Την ευθύνη για τη λήψη έκτακτων μέτρων έχει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εφόσον, όμως, οι ρύποι ξεπερνούν για πέντε συνεχόμενες ημέρες τα 110 μικρογραμμάρια.

«Συνιστούμε στους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον, τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, πνευμονολογικά και αναπνευστικά, να αποφεύγουν να κατεβαίνουν χωρίς λόγο στο κέντρο της πόλης», δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάξιμος Πετρακάκης.

Επιπλέον, ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες η κατάσταση -πιθανότατα- θα διατηρηθεί στο «κόκκινο», αφού οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνουν λόγο για άπνοια. «Η κύρια πηγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, όμως βασικό ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες», εξήγησε ο κ.Πετρακάκης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο