Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φορτώστε τις νταλίκες στο σιδηρόδρομο στα Τέμπη

Φορτώστε τις νταλίκες στο σιδηρόδρομο στα Τέμπη
Κανένα πρόβλημα με τις σήραγγες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2010 | 11:45
Πρώτη δημοσίευση: 14.01.2010 | 11:45

Προτείνουν οι οικολόγοι τη φόρτωση των βαρέων οχημάτων σε ειδικά βαγόνια τρένου, ως λύση για τα Τέμπη.

Μεγάλη ταλαιπωρία για όσους ταξιδεύουν στην Εθνική Οδό.  Κυρίως η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων δημιουργεί πολλά προβλήματα στο στενό και ακατάλληλο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στις κατοικημένες περιοχές, από όπου διέρχονται. Ο πολύμηνος αποκλεισμός των Τεμπών έχει φέρει  την ελληνική πολιτική μεταφορών σε οριακό σημείο.  Έτσι η ολοκληρωμένη πρόταση των Οικολόγων στα τέλη του 2009 για το σιδηρόδρομο, κερδίζει έδαφος και φαίνεται να εξετάζεται σοβαρά από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αυτό δήλωσε η Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Γερακούδη, στη διάρκεια συνάντησή της με τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είχανε καταθέσει όλα τα στοιχεία, που τεκμηριώνουν ότι οι λύσεις είναι απόλυτα ρεαλιστικές, άμεσα εφαρμόσιμες και θεμελιωμένες στην ευρωπαϊκή εμπειρία. Μάλιστα οι σήραγγες έχουν το κατάλληλο ύψος, ώστε να μη δημιουργηθούν δυσκολίες. Οι προτάσεις για τη κατολίσθηση στα Τέμπη  έχουν ήδη κατατεθεί στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα, τον υφυπουργό κ. Μαγκριώτη και στη διοίκηση της ΤΡΕΝΟΣΕ.

Επίσης πολλά ατυχήματα συνέβηκαν το τελευταίο διάστημα με θύματα αρκούδες στους εθνικούς δρόμους και γι'αυτό έχει κατατεθεί παράλληλα και μια σειρά ζητήματα για τα δημόσια έργα και ρυθμίσεις για την ασφάλεια του απειλούμενου πληθυσμού της αρκούδας, που αποδεκατίζεται από τροχαία. Άμεσα χρειάζονται αποτελεσματικά μέτρα προστασίας εκεί, όπου νέοι άξονες περνούν από ευαίσθητες περιοχές και βιότοπους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο