Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λαϊκή συμμετοχή στις πράσινες αποφάσεις

Ηλέκτρα Κουτούκη |
Λαϊκή συμμετοχή στις πράσινες αποφάσεις
σχολιάστε για τα πράσινα κτίρια και την ανακύκλωση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2010 | 14:40
Πρώτη δημοσίευση: 14.01.2010 | 14:40

Ανοικτές δημόσιες διαβουλεύσεις για πράσινα κτίρια, αλλά και συσκευασίες

Ανοικτός διάλογος με το λαό για τα πράσινα κτίρια και την ανακύκλωση. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργεια και Κλιματικής Αλλαγής εφαρμόζει τις δημόσιες διαβουλεύσεις για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά θέματα και ζητά από πολίτες, επιστήμονες, φορείς, παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους, όλους να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Σε διαβούλευση ως τις 31 Ιανουαρίου 2010, το σχέδιο για τον "Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων", όπως επίσης και το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για "Ενεργειακούς Επιθεωρητές κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού" (www.opengov.gr/minenv/). Ήδη έχουν γίνει οι πρώτοι σχολιασμοί με κυρίαρχο θέμα τα παλαιότερα κτίρια.

Επίσης σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ως τις 22 Ιανουαρίου 2010 (ώρα 18:00) το σχέδιο νόμου για τις «Συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων – Ίδρυση Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.), καθώς και «Συγκρότηση, διάρθρωση και λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων και Κανονισμός Οικονομικής Διαχείρισης και Προμηθειών του Οργανισμού». Έχει προκύψει η αναγκαιότητα τροποποίησης του νόμου μετά τις νέες αποφάσεις  για την εφαρμογή προγραμμάτων διαλογής στην πηγή αποβλήτων, η ανακύκλωση αυτών με οργάνωση και λειτουργία συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.

 

 

Ηλέκτρα Κουτούκη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο