Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αυστραλία το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου

Στην Αυστραλία το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου
ΦΩΤΟ από FOTOLIA
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2011 | 12:45
Πρώτη δημοσίευση: 28.11.2011 | 12:34

Στόχος τους είναι να προστατέψουν τις τεράστιες εκτάσεις στη Θάλασσα των Κοραλλιών.

Όπως ανακοίνωσε ο Αυστραλός υπουργός Περιβάλλοντος, Tony Burke, το θαλάσσιο πάρκο που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν, θα καλύπτει όση έκταση καταλαμβάνουν η Γαλλία και η Γερμανία μαζί και θα συμβάλλει στην προστασία των ψαριών, των κοραλλιογενών υφάλων, των θαλάσσιων χελωνών και των οικοτόπων των αποδημητικών πτηνών.

«Η περιβαλλοντική σημασία της Θάλασσας των Κοραλλιών έγκειται στη μεγάλη ποικιλία κοραλλιογενών υφάλων που φιλοξενεί, στις αβυσσαίες πεδιάδες και τις θαλάσσιες χαράδρες της», δήλωσε ο κύριος Burke.

Όπως διαβάζουμε στο EcoNews, εκτός από θαλάσσιες περιοχές μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας, το πάρκο θα προστατεύει επίσης θαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχουν μνημεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα πλοία που βυθίστηκαν στο πλαίσιο των θαλάσσιων μαχών Ιαπώνων, Αμερικανών και Αυστραλών το 1942.

Η κυβέρνηση θα οριστικοποιήσει τους όρους προστασίας και τους περιορισμούς που θα ισχύσουν για το θαλάσσιο πάρκο, το οποίο θα βρίσκεται εντός της ΑΟΖ της Αυστραλίας, σε 90 ημέρες το αργότερο.

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο μέχρι σήμερα ανήκει στη Βρετανία και βρίσκεται γύρω από το Αρχιπέλαγος Τσάγκος...


   Διαδώστε αυτό το άρθρο