Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια της φύσης

Ηλέκτρα Κουτούκη |
Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια της φύσης
βόλτες στη φύση κι αντίο τσιγάρο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2010 | 17:21
Πρώτη δημοσίευση: 14.01.2010 | 17:21

Η όσφρηση και η αφή σύμμαχοι σας ενάντια στο κάπνισμα

Η αίσθηση του τσιγάρου ανάμεσα στα δάχτυλα είναι η αγαπημένη των καπνιστών. Αυτή τη συνήθεια μπορείτε να κόψετε ξεγελώντας τον εαυτό σας, είτε κρατήστε ένα ραβδάκι κανέλας ή γλυκόριζας ανάμεσα στα δάχτυλα,  κι αν θελήσετε μπορείτε ακόμη και  να γευτείτε τα μπαχαρικά.

Κόβοντας το τσιγάρο, το πιθανότερο είναι  να πάρετε κάποια κιλά, αντιμετωπίστε το με περπάτημα στη φύση και με γρήγορο βάδισμα. Είκοσι λεπτά περπάτημα είναι αρκετά για κάθε μέρα, ενώ παράλληλα ελαττώστε τη τροφή καταναλώνοντας μικρότερα γεύματα και λιγότερες θερμίδες. Τα αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι.

Επίσης με την αίσθηση της όσφρησης σύμμαχο θα κόψετε το κάπνισμα. Με την εισπνοή άρωμα μέντας ή βανίλιας, θα σας γεννηθεί η επιθυμία για βαθιές ανάσες στο ύπαιθρο ή η αίσθηση ευεξίας. Το άρωμα βανίλιας διεγείρει τη παραγωγή ενδορφίνης, ουσία που έχει να κάνει καθαρά με την αίσθηση της ευεξίας και καλής διάθεσης.

Το τσιγάρο χαρίζει ρυτίδες καταστρέφοντας τα τριχοειδή αγγεία, που οξυγονώνουν και τρέφουν την επιδερμίδα. Είναι γνωστό ότι ένας καπνιστής έχει πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνει ρυτίδες από έναν, που δεν καπνίζει. Το κάπνισμα αλλοιώνει τις βιταμίνες Α,Ε και κυρίως τη C, αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό. Αντισταθείτε με νερό, φρούτα, λαχανικά και ειδικές φυτικές κρέμες ομορφιάς. Η ίδια η νικοτίνη περιέχεται σε πολλά καλλυντικά αδυνατίσματος, γιατί προκαλεί υπεραιμία.

Ηλέκτρα Κουτούκη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο