Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μακεδονία: Αποκλιμάκωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Μακεδονία: Αποκλιμάκωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2011 | 15:13
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2011 | 15:05

Αποκλιμάκωση των φαινομένων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που σημειώθηκαν από τις αρχές Νοεμβρίου στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας διαπιστώνει το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας...

καθώς από την περασμένη Δευτέρα (05-12-2011) παρατηρούνται χαμηλές συγκεντρώσεις ρύπων. Στο γεγονός αυτό συνέτειναν οι αλλαγές στις μετεωρολογικές συνθήκες λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων αλλά και τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, που έδωσε εντολή για παύση όλων των δραστηριοτήτων των ορυχείων.

«Συνήθως τον Νοέμβριο λόγω των καιρικών συνθηκών, παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης συγκέντρωσης ατμοσφαιρικών ρύπων, ωστόσο φέτος το επεισόδιο ήταν εντονότερο από τις προηγούμενες χρονιές και διήρκησε πολύ περισσότερο. Συγκεκριμένα υπερβάσεις του ημερήσιου ορίου των ρύπων σημειώθηκαν στις 25 από τις 30 μέρες του Νοεμβρίου στους περισσότερους από τους 15 σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Δυτική Μακεδονία» εξηγεί ο υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ποιότητας του Κέντρου Περιβάλλοντος, Βασίλης Ευαγγελόπουλος και επισημαίνει ότι υπήρξαν τρία επεισόδια που διήρκησαν περίπου μία εβδομάδα το καθένα.

Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες, ο κ. Ευαγγελόπουλος σημειώνει ότι δεν αναμένονται υψηλές συγκεντρώσεις και αναφέρει ότι ήδη ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της ΔΕΗ. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο νέου επεισοδίου και σε διαρκή συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας» προσθέτει.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο