Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκαναν ευθανασία στη λύκαινα που σφάδαζε στους πόνους!

Έκαναν ευθανασία στη λύκαινα που σφάδαζε στους πόνους!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2012 | 11:08
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2012 | 11:01

Νεαρή λύκαινα ήταν το πρώτο θύμα αγριας πανίδας, από τροχαίο ατύχημα το 2012 που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Γερανίων - Κοκκινογείων Ελασσόνας.

Η ομάδα άμεσης επέμβασης του ''ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ'' έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε σοβαρό τραυματισμό ενός λύκου βάρους 25 κιλών και ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπονδυλική στήλη. Η κατάσταση του ζώου παρέμενε κρίσιμη και μη αναστρέψιμη, οπότε, ως μοναδική επιλογή, αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε ευθανασία για το άτυχο ζώο τηρώντας τους ηθικούς όρους αλλά και το επιστημονικό πρωτόκολλο. Ακολούθησε η ταφή του ζώου σε χώρο του δασαρχείου Ελασσόνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ''ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ'' έχει προτείνει στην πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.

«Παρακαλούμε τους πολίτες-οδηγούς διερχόμενους τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο