Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λαθροθηρία στο εθνικό πάρκο Πρεσπών

Λαθροθηρία στο εθνικό πάρκο Πρεσπών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2012 | 19:34
Πρώτη δημοσίευση: 24.01.2012 | 19:32

Την ανεξέλεγκτη λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις και καλούν την πολιτεία να λάβει επειγόντως μέτρα για την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στις προστατευόμενες περιοχές.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, Μυρσίνη Μαλακού, η ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθηρών στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για μόνιμη τακτική.

Τελευταίο περιστατικό, στις 18 Ιανουαρίου, όπου Φύλακας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε συνεργασία με δασοφύλακα εντόπισε πολυπληθή ομάδα κυνηγών σε απαγορευμένη για την άσκηση θήρας ζώνη του Εθνικού Πάρκου και εντός της απαγορευμένης ζώνης των 500 μέτρων από τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

«Υπήρξαν και άλλα περιστατικά λαθροθηρίας σε απαγορευμένες ζώνες του Εθνικού πάρκου, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ποτέ αποφασιστικά και ουσιαστικά και αμαυρώνουν την εικόνα της περιοχής μας» αναφέρει κ. Μαλακού.

Οι οργανώσεις Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ και WWF Ελλάς, με σχετική ανακοίνωση, καλούν την πολιτεία να κάνει το αυτονόητο και να τους προστατέψει από τους παράνομους, ενισχύοντας τους Φορείς Διαχείρισης και δίνοντας ουσιαστικές αρμοδιότητες στους φύλακες - επόπτες.

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο