Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Πράσινο" δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ στο Ηράκλειο Κρήτης

`Πράσινο` δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ στο Ηράκλειο Κρήτης
πράσινη ανάπλαση του Ηρακλείου Κρήτης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2010 | 16:01
Πρώτη δημοσίευση: 26.01.2010 | 16:01

Έργα ανάπλασης για τη προστασία του περιβάλλοντος και της πολιστικής κληρονομιάς

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προωθεί την "πράσινη αστική ανάπτυξη" στην Ελλάδα με ένα πρωτοποριακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης. Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρά και μεσαία έργα, κυρίως αστικής ανάπλασης και αποκατάστασης δημοτικών υποδομών, κοινοτικές εγκαταστάσεις, έργα προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του νέου Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου του Ηρακλείου, το οποίο θα φιλοξενεί όλες τις συνεδριακές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Ηρακλείου.

Η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης είχε ανάγκη αυτές τις επενδύσεις με σκοπό την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, και αφορούν κυρίως δημόσιους χώρους, μέτρα οδικής ασφάλειας, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, και κτήρια για τις δημοτικές υπηρεσίες. Οι επενδύσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα αστικής ανάπτυξης "Πράσινο Ηράκλειο 2008-2013", που υλοποιεί ο Δήμος. Οι σχετικές χρηματοδοτικές συμβάσεις υπεγράφησαν στα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο, από τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Πλούταρχο Σακελλάρη, και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη.

Ο δήμαρχος δήλωσε: "Η ΕΤΕπ ήταν πάντα κορυφαίος διεθνής εταίρος της χώρας μας και έχει στηρίξει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή μας με κάθε τρόπο. Η χορήγηση σήμερα δανείων σημαντικού ύψους για τη χρηματοδότηση 'πράσινων πόλεων' καθιστά τη συνεισφορά της ΕΤΕπ ακόμη πιο ορατή για τους Έλληνες πολίτες στο σύνολο της χώρας. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι το Ηράκλειο πρωτοπορεί στην προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα ζωής, και να απευθύνω τις ευχαριστίες μου στην ΕΤΕπ για τη συνεργασία και την εποικοδομητική συμβολή της. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί περαιτέρω με νέα έργα στα ερχόμενα χρόνια".   Διαδώστε αυτό το άρθρο