Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Stop στη χρήση εμπλουτισμένου ουρανίου στα ιατρικά ισότοπα

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2012 | 19:24
Πρώτη δημοσίευση: 27.03.2012 | 19:24

Kατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ, οι ΗΠΑ και οι μεγαλύτεροι ευρωπαίοι προμηθευτές ιατρικών ισοτόπων ανακοίνωσαν ότι θα εγκαταλείψουν την χρήση εμπλουτισμένου ουρανίου.

Θα καταφύγουν σε μια λιγότερο ισχυρή μορφή του συγκεκριμένου χημικού στοιχείου, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την παγκόσμια πυρηνική ασφάλεια, μιας και το εμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποιείται είναι το ίδιο με εκείνο που χρησιμοποιείται και για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Τα ιατρικά ισότοπα χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του καρκίνου και καρδιακών ασθενειών. Οι επιστήμονες μελετούν τρόπους ώστε να αποφύγουν την χρήση εμπλουτισμένου ουρανίου και προσπαθούν να αναπτύξουν διαδικασίες για την χρήση ουράνιου χαμηλού εμπλουτισμού, καθώς το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Στήβεν Τσου, ανακοίνωσε την συμφωνία την Δευτέρα. Στο Συνέδριο συμμετέχει ο Πρόεδρος Ομπάμα καθώς και άλλοι  ηγέτες από 50 και πλέον κράτη και διεθνείς οργανισμούς.Το συνέδριο, με θέμα την πυρηνική ασφάλεια πραγματοποιείται για δεύτερη φορά. Το πρώτο συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον το 2010.   Διαδώστε αυτό το άρθρο