Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Θεσσαλία ζητά έρευνες για γεωθερμία

Η Θεσσαλία ζητά έρευνες για γεωθερμία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 04.04.2012 | 22:44
Πρώτη δημοσίευση: 04.04.2012 | 22:44

Μπορεί οι έρευνες για ύπαρξη υδρογονανθράκων στο Αιγαίο να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι τοπικές κοινωνίες, όμως, ζητούν ανάπτυξη των ΑΠΕ, ειδικά της γεωθερμίας.

Δύο επιστολές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται ήδη στο γραφείο του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη.

Ζητούν να γίνουν έρευνες για εντοπισμό και χαρακτηρισμό γεωθερμικών πεδίων σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα, προκειμένου οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα και τις εφαρμογές της γεωθερμικής ενέργειας.

Εάν επαληθευτούν οι σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη των γεωθερμικών πεδίων η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα σπεύσει να υλοποιήσει άμεσα τις επενδύσεις με σκοπό να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους και να δημιουργήσει πράσινες θέσεις απασχόλησης σε τεχνολογίες αιχμής.

Επίσης, θα είναι σημαντική η ενίσχυση στον γεωργικό τομέα. Όπως, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θέρμανση θερμοκηπίων και αντιπαγετική προστασία των καλλιεργειών, χρήση θερμού αέρα σε μεταποιητικές δραστηριότητες κ.α

Η κ. Καλλιόπη Γερακούδη, Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, μας είπε χαρακτηριστικά:

«Οι Υπηρεσίες μας αναμένουν τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών και βρίσκονται σε ετοιμότητα να ανταποκριθούν στο αναμενόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον»

Στην περιοχή της αρμοδιότητας της ήδη έχουν βεβαιωθεί δύο γεωθερμικά πεδία χαμηλής θερμοκρασίας: της Δαμάστας στην Φθιώτιδα και των Λιχάδων στην Εύβοια.

Για την αξιοποίηση τους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προέβη από 1/3/2012 σε Ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης προκαταρκτικού ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση και διαχείριση αυτών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο