Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αντιμικροβιακός Χαλκός στα Νηπιαγωγεία της Fukushima

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 05.04.2012 | 01:00
Πρώτη δημοσίευση: 05.04.2012 | 01:00

Καθώς, η πόλη Iwaki (Ιουάκη), πρωτεύουσα του νομού Fukushima, ξαναχτίζεται μετά από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, που υπέστη το 2011, δυο νηπιαγωγεία του νομού αναβαθμίσανε με αντιμικροβιακό χαλκό τις κοινόχρηστες επιφάνειες τους όπως, τις βρύσες και τις κουπαστές, αποσκοπώντας στη προστασία της υγείας των παιδιών.

Η περσινή τραγωδία είχε ως αποτέλεσμα την επιτακτική ανάγκη να ανακατασκευαστούν και να ανακαινιστούν αμέτρητες εγκαταστάσεις καθώς επίσης, οι κακές συνθήκες διαβίωσης που ακολούθησαν έφεραν στην επιφάνεια την ανάγκη πρόληψης νοσημάτων.
Έτσι τα νηπιαγωγεία Kanaya και ο βρεφικός σταθμός Ojima τοποθέτησαν χάλκινες κουπαστές, βρύσες, πόμολα και επιφάνειες αφής που εξοντώνουν συνεχώς τα βακτηρίδια, τους ιούς και τους μύκητες, ακόμα και ανάμεσα στον καθαρισμό.
Τα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τα οφέλη των νέων εγκαταστάσεων, που ανοίξανε στα μέσα Μαρτίου με τη παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, με το προσωπικό του σταθμού να επισημαίνει το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη νοσημάτων, ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή, για την υγεία των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο