Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ασύρματη μέτρηση & διαχείριση ενέργειας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 05.04.2012 | 02:11
Πρώτη δημοσίευση: 05.04.2012 | 02:11

Η κυβέρνηση του Queensland στην Αυστραλία διεκπεραίωσε το πρώτο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος οικιακής εξοικονόμησης ενέργειας «Climatesmart».

Η οικιακή υπηρεσία «ClimateSmart» πρόσφερε έως τώρα στους χρήστες και κατοίκους της περιοχής εφαρμογής, τη δυνατότητα να μειώσουν τις ενεργειακές τους δαπάνες, ενώ παράλληλα να βοηθήσουν άμεσα στη μείωση εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου και στη προστασία του περιβάλλοντος.
Με κόστος συμμετοχής εφαρμογής στα 50 ευρώ περίπου ανά νοικοκυριό, ο πελάτης δέχεται μια επίσκεψη από πιστοποιημένο ενεργειακό επιθεωρητή/ηλεκτρολόγο, ο οποίος εγκαθιστά έναν ασύρματο μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, προμηθεύει και εγκαθιστά δωρεάν έως 15 CFLs (λαμπτήρες οικονομίας), προμηθεύει και εγκαθιστά δωρεάν μια κεφαλή ντους εξοικονόμησης νερού (χαμηλής ροής), ενώ διεξάγει έναν έλεγχο υφιστάμενης κατανάλωσης ενέργειας και νερού, ώστε να παραδώσει και να προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα εξοικονόμησης για το σπίτι.
 
Να σημειωθεί πως η προώθηση των δωρεάν κεφαλών ντους και λαμπτήρων οικονομίας είναι μια απαίτηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Αυστραλίας, ώστε να μειωθούν οι τιμές ρύπων του θερμοκηπίου, και να συμβαδίζουν με το πρόγραμμα της κυβέρνησης της Αυστραλίας στη γενική μείωση των ρύπων και προστασία του περιβάλλοντος.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, κάθε σπίτι, όπου θα εφαρμοστούν οι υπηρεσίες του προγράμματος, θα κερδίσει:
 
1. Συνολική μείωση έως 20.4 τόνους of εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου, μια αντιστοιχία που θα είναι σαν να μην μετακινούνται 4 αυτοκίνητα μέσου κυβισμού για έναν ολόκληρο χρόνο.
2. Αναλογικό κέρδος περί τα 350 ευρώ ανά έτος από λογαριασμούς νερού και ρεύματος.
Μέχρι σήμερα, πάνω από 178.000 νοικοκυριά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Climatesmart» με στόχο να συνεχιστεί η προσπάθεια ένταξης ακόμα περισσότερων σπιτιών εντός της περιόδου 2011-12, ώστε να μεγιστοποιηθεί η εξοικονόμηση ρύπων CO2.
 
Παράλληλα, δημιουργήθηκε και μια ηλεκτρονική πύλη για την πρόσβαση των χρηστών του προγράμματος για παροχή εξατομικευμένων συμβουλών, σχετικά με τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και νερού και τη μείωση της σπατάλης τους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο