Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Και η Σέριφος απέκτησε φωτοβολταϊκό πάρκο

Και η Σέριφος απέκτησε φωτοβολταϊκό πάρκο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 06.04.2012 | 23:01
Πρώτη δημοσίευση: 06.04.2012 | 23:01

Χαίρονται τον κυκλαδίτικο ήλιο και παράγουν πράσινη ενέργεια. Τα πάνελ στο όμορφο νησί των Κυκλάδων δίνουν το παράδειγμα για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα στα νησιά του Αιγαίου.

Με προσεκτική επιλογή του εξοπλισμού, λόγω του ότι βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα ήδη αποδίδει τα μέγιστα. Το φωτοβολταικό πάρκο των 100 κιλοβατ, συνδέθηκε πρόσφατα, τον Μάρτιο.

Οι κάτοικοι της Σερίφου αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το έργο. Την ελπίδα να προωθήσει η Πολιτεία τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις νησιωτικές περιοχές, εξέφρασε ο ιδιοκτήτης του πάρκου.

«Τα φωτοβολταϊκά στα νησιά βοηθούν πολύ. Εγώ πρότεινα στον δήμο να χωροθετήσουμε, παρά το γεγονός ότι δεν μας δίνει η ΡΑΕ τη δυνατότητα, και να ιδρύσουμε δημοτική εταιρεία στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι της Σερίφου, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά» λέει ο κ. Ανδρέας Κρινάς.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ παράγει περίπου 1 μεγαβάτ, και το καλοκαίρι φτάνει τα 4 μεγαβάτ.

Θα μπορούσε η ενέργεια που απαιτεί η Σέριφος, ένα μέρος της τουλάχιστον, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς να προέρχεται από το φως του ήλιου.

Εκτός από το πρώτο ηλιακό πάρκο, η Σέριφος διαθέτει ήδη τρείς κατοικίες που έχουν τοποθετήσει οικιακά φωτοβολταϊκά.   Διαδώστε αυτό το άρθρο