Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρώτη περιεκτική καταμέτρηση από το διάστημα

Πρώτη περιεκτική καταμέτρηση από το διάστημα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 17.04.2012 | 22:21
Πρώτη δημοσίευση: 17.04.2012 | 22:21

Διπλάσιοι σε αριθμό οι πληθυσμοί πιγκουίνων στην Ανταρκτική, απ' ότι αρχικά πιστευόταν, μετά την καταμέτρησή τους με την βοήθεια δορυφόρων.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Βρετανία δηλώνουν ότι τελευταίες μελέτες με την χρήση δορυφορικής τεχνολογίας  δείχνουν ότι υπάρχουν διπλάσιοι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική απ’ ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Με την βοήθεια δορυφορικής τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, κατάφεραν να καταμετρήσουν 595 χιλιάδες αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και όχι 350 χιλιάδες που ήταν οι μέχρι τώρα υπολογισμοί. Αξίζει δε να σημειωθεί πως είναι η πρώτη περιεκτική καταμέτρηση κάποιου είδους του ζωικού βασιλείου, από το διάστημα.

Η πρόσβαση στις περιοχές όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι πιγκουίνοι είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους ανθρώπους, γι’ αυτό η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών μέσω δορυφόρων είναι κρίσιμης σημασίας.
Οι ερευνητές δηλώνουν επίσης ότι τα αποτελέσματα της καταμέτρησης αυτής στους πληθυσμούς πιγκουίνων, αποτελούν καίριας σημασίας μέτρο παρακολούθησης των συνεπειών της αλλαγής του κλίματος στον πλανήτη.
 
Πηγή: Voice of America


   Διαδώστε αυτό το άρθρο