Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επιχειρηματική δράση και νανοτεχνολογία στη Μακεδονία

Επιχειρηματική δράση και νανοτεχνολογία στη Μακεδονία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2012 | 07:30

Ενα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, την ηλεκτρονική, την υγεία αλλά και η εμπορική αξιοποίηση του θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το workshop «Εμπορική Αξιοποίηση των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα» που υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου ROleMak «Reinforce Organic Electronics Research Potential in Makedonia».

Θα συμμετάσχουν επιστήμονες, μηχανικοί, ακαδημαϊκοί ερευνητές αλλά και εκπρόσωποι της βιομηχανίας, επενδυτές και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συζητήσεις και οι ομιλίες θα συνοδεύονται από προτάσεις για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για το πώς μπορεί να προωθηθεί η επιχειρηματική δράση στα οργανικά ηλεκτρονικά.

Τα οργανικά ηλεκτρονικά αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας, με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές που αναμένονται να φθάσουν τα 6.3 δις ευρώ
μέχρι το 2015.

Η διάδοση τους αναμένεται να επηρεάσει τους τρόπους Επικοινωνίας - Ενημέρωσης, Παραγωγής Ενέργειας, Φωτισμού.

Ορισμένα παραδείγματα των εφαρμογών που βασίζονται στα νέα οργανικά υλικά και τις διαδικασίες ανάπτυξης τους σε μεγάλη κλίμακα είναι:

-Οι χαμηλού κόστους εύκαμπτες οθόνες
-Τα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά
-Οι εκτυπώσιμες μπαταρίες
-Τα «έξυπνα» υφάσματα κ.α

Το Workshop θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 στις 9:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη. Συντονίζεται απο το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο