Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στην πρίζα με υδρογόνο

Στην πρίζα με υδρογόνο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2012 | 11:11

Είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Ιαπωνία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την παραγωγή, αποθήκευση και διανομή υδρογόνου με μηδενικές εκπομπές CO2.

Η Honda στοχεύει να εξελίξει περαιτέρω το σύστημα για να προσφέρει καθαρές πηγές ενέργειας οικιακής χρήσης στο μέλλον.

Η εταιρεία παρουσίασε τον Ηλιακό Σταθμό Παραγωγής Υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της στην Περιφέρεια Saitama.

 Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δοκιμών Ηλεκτρικών Οχημάτων για τα προϊόντα προσωπικής μετακίνησης επόμενης γενιάς της μάρκας, με εταίρους: τη Honda,τη Iwatani και την Περιφέρεια Saitama.

Στο πλαίσιο μιας ακόμα πρωτοβουλίας, η Honda έχει εφοδιάσει το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity με πρίζα που θα λειτουργεί ως παροχή ισχύος 9kW.


 

Επειδή το FCX Clarity παράγει ισχύ μέσω χημικής αντίδρασης υδρογόνου και οξυγόνου χωρίς εκπομπές CO2, με τη νέα πρίζα το όχημα θα μπορεί να λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια ηλεκτρισμού μηδενικών ρύπων.

Πως λειτουργεί

Ένα σύστημα ηλεκτρόλυσης νερού υψηλής πίεσης, με την υπογραφή της Honda, παράγει υδρογόνο.  Χωρίς μηχανικό συμπιεστή, το σύστημα είναι σχεδόν αθόρυβο και πολύ αποδοτικό ενεργειακά.

Με ενέργεια από τον ήλιο και το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού, το σύστημα μπορεί να παράγει 1,5kg υδρογόνου μέσα σε 24ώρες, που παρέχει στο FCX Clarity αυτονομία σχεδόν 150km.

Το πείραμα της Saitama

Το Μάρτιο του 2009, η Honda και η Περιφέρεια Saitama συνήψαν συμφωνία συνεργασίας πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, από το Δεκέμβριο του 2010, τέθηκε σε εφαρμογή ένα Πρόγραμμα Δοκιμών Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Με έμφαση στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, τις επικοινωνίες και την τηλεματική, ώστε να γίνει εφικτή μία μελλοντική κοινωνία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα από τα αυτοκίνητα.

Βάσει του προγράμματος, ο Ηλιακός Σταθμός Παραγωγής Υδρογόνου στην Περιφέρεια Saitama θα αντιπροσωπεύει την κοινωνία υδρογόνου του μέλλοντος.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο