Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«We mean (Green) business»

«We mean (Green) business»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2012 | 23:57
Πρώτη δημοσίευση: 24.04.2012 | 23:57

Ανακαλύψτε τι μπορούν να προσφέρουν τα προγράμματα Λεονάρντο ντα Βίντσι και Εράσμους σε μια χώρα που η ανεργία κυμαίνεται στο 20%.

Ένα νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων, κυρίως για σύγχρονα επαγγέλματα, με τίτλο «We mean business», εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την πρακτική ενθάρρυνση των εταιριών για την πρόσληψη τους.
Στόχος της εκστρατείας αυτής, είναι να βοηθηθούν οι νέοι να αποκτήσουν μια αρχική εμπειρία σαν ασκούμενοι και με μια πρακτική άσκηση, ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια να πετύχουν την καλύτερη μετάβασή τους μετά την εκπαίδευση και την κατάρτιση, στην εξεύρεση μια πρώτης καλής θέσης εργασίας.
 
Η πρωτοβουλία αυτή της Κομισιόν φιλοδοξεί να ενισχύσει τις προσπάθειες των κρατών μελών για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων που έχει φτάσει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε.
Την περίοδο 2012-2013 η Επιτροπή σε μια άλλη πρωτοβουλία της με τίτλο «Ευκαιρίες για νέους», θα ενισχύσει οικονομικά 280.000 συνολικά τοποθετήσεις ασκουμένων στο πλαίσιο των προγραμμάτων Λεονάρντο ντα Βίντσι και Εράσμους για σπουδαστές της επαγγελματικής κατάρτισης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Από έρευνες της Επιτροπής φαίνεται ότι λίγες εταιρείες γνωρίζουν την δυνατότητα πρόσληψης ασκουμένου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος. Το 2012 τουλάχιστον 130.000 νέοι θα λάβουν ενίσχυση για άσκηση σε θέση εργασίας στο εξωτερικό, ενώ το 2013 θα φτάσουν τις 150.000.

Οι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα μπορούν να πάρουν πληροφορίες από τον ιστότοπο:

http://we-mean-business.europa.eu   Διαδώστε αυτό το άρθρο