Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ένα αυτοκίνητο που πετάει

Ένα αυτοκίνητο που πετάει
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 01.05.2012 | 17:50
Πρώτη δημοσίευση: 01.05.2012 | 17:50

Τέρμα στο μποτιλιάρισμα σε δρόμους και εθνικές. Κι όχι βέβαια εξαιτίας της τιμής της βενζίνης, αλλά εξαιτίας της εμφάνισης στον ουρανό των ΗΠΑ του νέου τεχνολογικού θαύματος. Του διθέσιου Transition.

Το Transition εκμεταλλεύεται τους νέους κανονισμούς της FAA (αμερικανική ΥΠΑ) στην κατηγορία ελαφρών αεροσκαφών, παρέχοντας στους πιλότους/οδηγούς την ευκολία της διπλής χρήσης. Αυτής του αεροπλάνου που λειτουργεί και ως αυτοκίνητο.
Ο μοναδικός σχεδιασμός του επιτρέπει στα φτερά να διπλώσουν και το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί στο δρόμο. Στο αεροδρόμιο, τα φτερά ανοίγουν και το αεροσκάφος είναι έτοιμο για απογείωση. Τόσο η αναδίπλωση και την επέκταση των φτερών γίνεται μέσα από το πιλοτήριο με το πάτημα μερικών κουμπιών. Η κατασκευή, οι δοκιμές και η πιστοποίηση βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι πρώτες παραδόσεις του Transition στους πελάτες, αναμένονται μέσα στο 2012.

Η ταχύτητα που αναπτύσσει σαν αυτοκίνητο φτάνει τα 172 χλμ/ώρα, ενώ όταν βρίσκεται στον αέρα φτάνει τους 100 κόμβους, δηλαδή περίπου 180 χλμ/ώρα. Η εμβέλειά του είναι τα 800 χλμ. περίπου.
Ζυγίζει κοντά στον ένα τόνο (970 κιλά), έχει ωφέλιμο φορτίο τα 210 κιλά, ενώ χρειάζεται μισό χιλιόμετρο περίπου για να απογειωθεί. Η κατανάλωση του ως αυτοκίνητο κρίνεται ικανοποιητική με 6.7 λίτρα στα 100 χλμ.
Το κόστος του Transition θα ξεκινά από 279.000 δολάρια, ενώ όποιος θέλει να παραγγείλει θα πρέπει να δώσει προκαταβολή 10.000 δολάρια.
 
Η εταιρεία Terrafugia ιδρύθηκε το 2006 από βραβευμένους του ΜΙΤ μηχανικούς αεροναυπηγικής, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και παθιασμένοι πιλότοι. Ο στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ιδιωτικής αεροπλοΐας. Έτσι δημιουργήθηκε το Transition, το αυτοκίνητο/αεροπλάνο.
 
 
 
 
Δείτε περισσότερα: http://www.terrafugia.com/aircraft.html


   Διαδώστε αυτό το άρθρο