Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το πιο πράσινο σχολείο θα παίρνει βραβείο

Το πιο πράσινο σχολείο θα παίρνει βραβείο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2012 | 06:30

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών παρουσιάζει στους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου το πρόγραμμα του «Αειφόρου Σχολείου».

Θα αφορά τις επιδόσεις των σχολείων στη διοίκηση, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική κοινότητα, στον τρόπο που καταναλώνεται η ενέργεια, το χαρτί, κ.α

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καθιέρωση κινήτρων για την ενίσχυση της φιλοπεριβαλλοντικής λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων και στην προσπάθεια αυτή κυρίαρχο ζήτημα είναι η αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής. Ιδιαίτερα κρίσιμο, όμως, είναι το κεφάλαιο της συμμετοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας στην εκστρατεία εμπέδωσης μιας ισχυρής φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης, με τα σχολεία να μετατρέπονται σε κιβωτούς ιδεών και δράσεων» είπε ο δήμαρχος  Σίμος Δανιηλίδης.

Η δημοτική αρχή θα δώσει έμφαση στα βιοκλιματικά σχολεία

Και Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή το τριήμερο Φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μαθητές και φορείς.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εισηγήσεων υπευθύνων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Φορέων Διαχείρισης περιοχών με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον καθώς και  παρουσιάσεις προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο