Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η ενεργειακή πολιτική στο επίκεντρο κοινής σύσκεψης των υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας

Η ενεργειακή πολιτική στο επίκεντρο κοινής σύσκεψης των υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 07.05.2012 | 22:03
Πρώτη δημοσίευση: 07.05.2012 | 22:03

Οι εξελίξεις με το νότιο διάδρομο φυσικού αερίου και την επιβολή εμπάργκο στο Ιράν αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της αυριανής, κοινής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας και στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που έχει προγραμματισθεί για τις 12 το μεσημέρι. Η σύσκεψη, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, έχει και απολογιστικό χαρακτήρα, ενόψει της κυβερνητικής αλλαγής.
 

Στο θέμα του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου η κυβέρνηση εξετάζει τις δυνατότητες που διανοίγονται εφόσον προχωρήσει η κατασκευή του αγωγού TAP (Ελλάδα - Αλβανία - Ιταλία), χωρίς ωστόσο να έχει διαγράψει το σχέδιο του ελληνοτουρκικού αγωγού, στον οποίο συμμετέχει και η ΔΕΠΑ παρά την απόρριψή του από τη βασική πηγή τροφοδοσίας, που είναι το κοίτασμα Σαχ - Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν. Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, επαφές της κοινοπραξίας του TAP με την ιταλική ENEL για συμμετοχή στο σχήμα.
 
Για το Ιράν η απόφαση της ΕΕ προβλέπει επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο από τον Ιούλιο, αφού προηγουμένως επανεξετασθούν οι επιπτώσεις στις χώρες - μέλη. Όπως είναι γνωστό, μεγάλο μέρος των αναγκών της ελληνικής αγοράς το 2011 καλύφθηκαν από ιρανικό πετρέλαιο, λόγω καλύτερων εμπορικών όρων προμήθειας σε σχέση με ανταγωνιστικές πηγές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο