Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 17 Αθήνα Αναλυτικά

Βιοκλιματικό δημαρχείο στον Κορυδαλλό

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 11.05.2012 | 15:41
Πρώτη δημοσίευση: 11.05.2012 | 15:41

Απο την εξοικονόμηση των χρημάτων που θα προκύψει απο την λειτουργία του θα ενισχυθούν δράσεις υπέρ των δημοτών.

Από την κατασκευή του κτιρίου, ο δήμος προβλέπεται να εξοικονομήσει 300.000 ευρώ ετησίως, τα οποία δαπανά σήμερα σε ενοίκια.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου.
 
Ηδη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης κατασκεύης του νέου κτιρίου, απο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
 
Το κτίριο κατασκευάζεται στον χώρο του πρώην Ασύλου. Θα είναι βιοκλιματικής κατασκεύης και θα περιλαμβάνει και την δημιουργία "πράσινης" ταράτσας.
 
Θα περιλαμβάνει ισόγειο και δύο ορόφους. Εκτός από τον χώρο στέγασης των υπηρεσιών, αναμένεται να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την πόλη.
 
Στα σχέδια του δήμου είναι η αξιοποίηση του κοινόχρηστου υπαίθριου χώρου, όπου θα μετατραπεί σε πλατεία και χώρος συνάντησης των δημοτών.
 
«Η κατασκευή του δημαρχείου αποτελεί ένα από τα κορυφαία έργα για την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
 
Η εξοικονόμηση χρημάτων απο τα ενοίκια που πληρώνει σήμερα ο δήμος αλλά και η μείωση των ενεργειακών αναγκών απο τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του κτιρίου θα αποφέρει κέρδος που θα επενδυθεί στην τοπική κοινωνία σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημμάρχου Κορυδαλλού.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook