Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 10 Αθήνα Αναλυτικά

Ξεκινά ο διαγωνισμός «RE-THINK-ATHENS»

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2012 | 23:31
Πρώτη δημοσίευση: 16.05.2012 | 23:31

Υπογράφτηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση και των συναρμόδιων Υπουργείων. Την Δευτέρα 21 Μαίου ο διαγωνισμός. Το ευρύ κοινό έχει την ευκαιρία να εκφράσει την άποψη και τις ιδέες του.

Το πρόγραμμα της πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Αθήνας, αφορά σε πολύπλευρη παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, που εκτείνεται από τη λεωφόρο Αμαλίας έως το τέλος της οδού Πατησίων, έχει ως άξονα τη λεωφόρο Πανεπιστημίου και κορυφώνεται σε μια νέα πλατεία της Ομόνοιας.

Έχει στόχο να αναιρέσει την εντεινόμενη υποβάθμιση και να αναβιώσει το κέντρο της Αθήνας με ποικίλες λειτουργίες: επιχειρηματικές, υπηρεσιών, κατοικίας, αναψυχής και πολιτισμού, ενθαρρύνοντας παράλληλα πολλαπλές δράσεις. 

Η συνέχεια της παρέμβασης προς τη λεωφόρο Αμαλίας, την Ομόνοια και την οδό Πατησίων, θα διαμορφώσει ένα δακτύλιο που θα συνδέσει τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης με το Αρχαιολογικό Μουσείο, και την πλατεία της Ομόνοιας με το Μοναστηράκι και το Θησείο, φέρνοντας σε αμεσότερη επαφή τη ζωντάνια της σύγχρονης πόλης με τους αρχαιολογικούς χώρους και τον τουρισμό.

Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει τη Δευτέρα  21 Μαΐου 2012. Οι σχετικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας www.rethinkathenscompetition.org, η οποία διαμορφώνεται ειδικά για το Διαγωνισμό και θα είναι ενεργή από την ως άνω ημερομηνία.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι από κράτη Μέλη της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και τρίτες χώρες που έχουν συνάψει συμβάσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο θα κατατεθούν ιδέες και θα επιλεγεί μικρός αριθμός μελετητών που θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στο επόμενο στάδιο, από το οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος μελετητής του έργου της αρχιτεκτονικής ανάπλασης.

Πες την άποψη σου

Πέρα όμως από τη διαδικασία του διαγωνισμού, η ιστοσελίδα του προγράμματος www.rethinkathens.org  προσφέρει την ευκαιρία και στο ευρύ κοινό, στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης της Αθήνας, να συζητούν και να εκφράζουν την άποψή τους για το έργο αυτό μέσω των κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter).

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση και των συναρμόδιων Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ), την Αττικό Μετρό, καθώς και μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων, για την υλοποίηση των μελετών του προγράμματος «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ».

Ταυτόχρονα, από τους Υπουργούς ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, ΠΥΜΕΔΙ Μ. Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκη υπεγράφη η κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ),  η οποία εγκρίνει την εκπόνηση των μελετών του Προγράμματος και τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, με όλους τους  όρους και ειδικότερες προβλέψεις από το Ίδρυμα Ωνάση.

Η ΚΥΑ ορίζει επίσης τα όργανα και τη διαδικασία επίβλεψης, έγκρισης και παραλαβής όλων των μελετών που θα δωρίσει το Ίδρυμα Ωνάση στο Ελληνικό Κράτος καθώς και τις δεσμεύσεις των εμπλεκόμενων μερών για την υλοποίηση του Προγράμματος.

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Κρήτη: Ο χορός της ψυχής - Άφωνοι οι καλεσμένοι της δεξίωσης [vid] Κρήτη: Ο χορός της ψυχής - Άφωνοι οι καλεσμένοι της δεξίωσης [vid]
  2. Η τεχνητή νοημοσύνη του Facebook θα ελέγχει τις ζωντανές μεταδόσεις των χρηστών! Η τεχνητή νοημοσύνη του Facebook θα ελέγχει τις ζωντανές μεταδόσεις των χρηστών!
  3. Πώς θα καταλάβετε ότι μια “είδηση” είναι... μούφα! Πώς θα καταλάβετε ότι μια “είδηση” είναι... μούφα!
  4. Εξιτήριο για τον γιο του Νταβλούρου – Η συγκινητική ανάρτηση του πρώην βουλευτή στο Facebook Εξιτήριο για τον γιο του Νταβλούρου – Η συγκινητική ανάρτηση του πρώην βουλευτή στο Facebook
  5. Συγκλονιστικό βίντεο! Έκανε live - streaming και τράκαρε με 183 χλμ/ώρα Συγκλονιστικό βίντεο! Έκανε live - streaming και τράκαρε με 183 χλμ/ώρα
  6. Ηράκλειο: Αγόρασε το πολύμπριζο που έψαχνε και δείτε τι έγινε στο σπίτι [pics] Ηράκλειο: Αγόρασε το πολύμπριζο που έψαχνε και δείτε τι έγινε στο σπίτι [pics]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook