Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τι μπορούν...να κάνουν οι Έλληνες, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Τι μπορούν...να κάνουν οι Έλληνες, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 17.05.2012 | 17:59
Πρώτη δημοσίευση: 17.05.2012 | 17:59

Μπορούµε να εξασφαλίζουµε τη θέρµανση και την ψύξη του σπιτιού µας καταναλώνοντας όση ενέργεια χρησιμοποιεί ένα πιστολάκι  µαλλιών; Θα το μάθουν όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση της εκστρατείας «GreeksCan!».

Τρεις προσεγγίσεις για έναν αλλιώτικο τρόπο ζωής θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της εκστρατείας «GreeksCan!».

Η εκδήλωση των NU*Age και Σπύρου Κουβέλη,  σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαίου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 
Η εκστρατεία έχει σαν στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας σε όλους τους τομείς.
 
Αυτή τη φορά, αντικείμενο της καθιερωμένη εκδήλωση θα αποτελέσουν η τεχνογνωσία που αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού τοπίου, του Ελληνικού κλίματος και της Ελληνικής χλωρίδας.  
 
Ένα δυναμικό που μπορεί να αξιοποιηθεί από μας,  αλλά και να εξάγεται σε πολλές άλλες χώρες. 
 
Οι παρουσιάσεις
Οι Στέφανος Παλλαντζάς (Project15), Andrew Clements (Οικοστέγες) και Θανάσης ∆εμίρης (FluxOffice) θα μιλήσουν για την πρωτοποριακή και βραβευμένη δουλειά Ελληνικών επιχειρήσεων στο σχεδιασμό χώρων.
 
Ο Θανάσης Δεμίρης,  με αφορμή την πρόσφατα βραβευμένη μελέτη για ένα θέατρο πάνω από μία αρχαιολογική ανασκαφή, θα μιλήσει για τη σημασία του τόπου, του τοπίου και της δυνατότητας μετασχηματισμού του χώρου.
 
Ο Andrew Clements θα αναφερθεί στις πράσινες στέγες και το όραμα του, η Αθήνα από το Λυκαβηττό να μοιάζει με ένα μεγάλο κήπο. Θα μιλήσει ακόμα για τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το κλίμα και τη χλωρίδα, που μπορούν να την καταστήσουν εξαγωγική δύναμη στο αντικείμενο αυτό.
 
Ο Στέφανος Παλλαντζάς θα εξηγήσει πως εκμεταλλευόμενοι το μεσογειακό κλίµα και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό,  τις παραδοσιακές τεχνικές αιώνων αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες στην κατασκευή,  µπορούµε να εξασφαλίζουµε τη θέρµανση και την ψύξη του σπιτιού µας καταναλώνοντας όση ενέργεια χρησιμοποιεί ένα πιστολάκι  µαλλιών. 
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι θεατές συζητώντας με τους ομιλητές θα σχεδιάσουν, ζωντανά, στη σκηνή, πράσινα κτίρια και πόλεις που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.
 
Θα προβληθούν επίσης video σχετικά με το χώρο που ζούμε, τα πράσινα κτίρια και τις πράσινες στέγες.

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων: 210 3418579,  Δευ-Παρ 11:00 - 14:00


   Διαδώστε αυτό το άρθρο