Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 13 Αθήνα Αναλυτικά

Νερό ΚΑΡΚΙΝΟΣ στο Τόκιο

Νερό ΚΑΡΚΙΝΟΣ στο Τόκιο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 19.05.2012 | 13:04
Πρώτη δημοσίευση: 19.05.2012 | 13:04

Το πόσιμο νερό δεν φθάνει, από σήμερα, σε τουλάχστον 200 χιλιάδες "νοικοκυριά", στα περίχωρα του Τόκιο, επειδή οι υγιειονομικές αρχές εντόπισαν τον τελευταίο καιρό μια καρκινογόνο ουσία στη σύνθεσή του, ανακοινώνεται επίσημα.

Ο δήμος της Νόντα (επαρχία Σίμπα), 30 χλμ.από το κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, διέκοψε ήδη την παροχή του πόσιμου νερού, αποστερώντας το από τον τοπικό πληθυσμό, συγχρόνως γιά τον πληθυσμό του γειτονικού δήμου Κασίουα.

Μετά απ' αυτό, η δημόσια τηλεόραση έδειξε, σήμερα, πλάνα κατοίκων που κάνουν μακρές "ουρές" ώστε να γεμίσουν πλαστικά μπιτόνια με πόσιμο νερό, που μεταφέρουν στις γειτονιές τους υδροφόρα οχήματα γειτονικών δήμων. 
 
Οι υγιεινομικές αρχές στο Τόκιο αναφέρονται σε "ρύπανση του πόσιμου νερού που πηγή της έχει τα απόβλητα ενός τοπικού εργοστάσιου".  

Ως "καρκινογόνο ουσία" αναφέρουν την δυσώδη υγρή χημική ουσία "φορμαλδεΐδη", πιστοποιημένη για την καρκινογόνα δράση της από το "Διεθνές ερευνητικό κέντρο για τον Καρκίνο", το οποίο εδρεύει στη Λιον στη νοτιο-ανατολική Γαλλία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook