Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ένα οικολογικό μήνυμα για την κάλπη της 17ης Ιουνίου

Ένα οικολογικό μήνυμα για την κάλπη της 17ης Ιουνίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2012 | 22:47
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2012 | 22:47

 Η WWF έστησε πράσινη κάλπη και σας καλεί να πάρετε θέση για το περιβάλλον.

 Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε πραγματικά βιώσιμες λύσεις για δυναμική έξοδο της χώρας από την κρίση!
 
Από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, μεγάλος απών ήταν ο μόνος στέρεος πυλώνας για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη: το περιβάλλον.
 
Σε αντίθεση με όσα δείχνουν να πιστεύουν οι πολιτικοί μονομάχοι, το περιβάλλον δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο για την Ελλάδα, ούτε πολυτέλεια. Ειδικά τώρα, απαιτείται γενναία στροφή προς μια περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία. 
 
Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι τεκμηριωμένες, ξεκάθαρες και σε πολλές περιπτώσεις νομικά δεσμευτικές που καθυστερούν επί δεκαετίες. Έχουν όμως και πολιτικό κόστος, καθώς ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και τις συνηθισμένες προεκλογικές υποσχέσεις. Έχουν πολιτικό κόστος, επειδή δεν αφήνουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες και απαιτούν μαχαίρι στη διαφθορά και το εύκολο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Μήνυμα της WWF
 
Όσοι υπογράφουμε αυτή την ανοιχτή έκκληση, θέλουμε να σταματήσει η άνευ προηγουμένου πολιτική διολίσθηση του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση του φυσικού κεφαλαίου της χώρας ως ακινήτου προς εκποίηση.
 
Καλούμε κάθε παράταξη που διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού να κάνει την υπέρβαση και να προτάξει στιβαρό πολιτικό προσανατολισμό βιωσιμότητας για τη χώρα.
 
Απαιτούμε δεσμεύσεις ότι η Κυβέρνηση και η Βουλή που ελπίζουμε ότι θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου θα αντιμετωπίσουν τη φύση ως συγκριτικό πλεονέκτημα, τους φυσικούς πόρους ως πλούτο εν ανεπαρκεία και το περιβάλλον ως πυλώνα καινοτομίας και δείκτη οικονομικής βιωσιμότητας.
 
Για να δηλώσετε κι εσείς την υποστήριξη σας στην πρωτοβουλία του WWF Ελλάς δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης πληκτρολογώντας:
 http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD.html


   Διαδώστε αυτό το άρθρο