Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση για την ενέργεια

Έκτακτη συνεδρίαση για την ενέργεια
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 01.06.2012 | 15:57
Πρώτη δημοσίευση: 01.06.2012 | 15:57

"Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για να αποτραπεί κατάρρευση του συστήματος της ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου", γράφει το Reuters σε έκτακτη ανακοίνωσή του.
 

«Η ΡΑΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κρίσης όλη την επόμενη εβδομάδα για να αποτρέψει την κατάρρευση του συστήματος αερίου και ηλεκτρισμού», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής, Νίκος Βασιλάκος.
 
Η ΡΑΕ έλαβε την απόφαση μετά από επιστολή της ΔΕΠΑ η οποία απειλεί να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγούς που της χρωστούν. Σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, οι οφειλές των ηλεκτροπαραγωγών για αγορές φυσικού αερίου φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε ένεση ρευστότητας στην αγορά ενέργειας με την παροχή δανείου άνω των 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών.
 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ΑΠΕ, το δάνειο θα χορηγηθεί προς τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προκειμένου να πληρωθούν χρέη προς τους παραγωγούς ρεύματος, εκείνοι να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΠΑ και να καταβληθούν αντίστοιχα οι οφειλές προς το εξωτερικό για την αγορά φυσικού αερίου.
 
Η αίτηση για χορήγηση του δανείου αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη και η εκταμίευσή του προβλέπεται πριν τις εκλογές.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο