Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πτήση της KLM με βιοκαύσιμο!

Πτήση της KLM με βιοκαύσιμο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 19.06.2012 | 17:39
Πρώτη δημοσίευση: 19.06.2012 | 17:39

Η Ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος της θα κάνει σήμερα μια πτήση από το Άμστερνταμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιείται η περιβαλλοντική σύνοδος κορυφής Ρίο+20, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι.

"Υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ, που όπως είπε η πτήση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα.

Το Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνει ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα, απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 12:01 ώρα Ελλάδας και θα πρέπει να προσγειωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 23:55, διευκρίνισε.

Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου.

Το βιοκαύσιμο που καταναλώνεται από τα αεροσκάφη της ολλανδικής εταιρείας γίνεται από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια.
 
Και άλλες πτήσεις με βιοκαύσιμα έχουν προγραμματιστεί για τη σύνοδο Ρίο+20, ανάμεσά τους και μια πτήση που αναχώρησε την Δευτέρα από το Μόντρεαλ με προορισμό το Τορόντο, η οποία μετέφερε 66 επιβάτες.
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο